reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja sudocrem na pewno kupię, najwięcej pozytywnych opini słyszałam.Ale o zrosnięciach to pierwsze słyszę:sorry:
Pewnie powód zrośniecia był inny a ktoś zwalił na sudocrem albo nie dbał o higienę...okropność
też tak uważam:tak:
no bo niby dla doświadczonych jest dobre:tak:...
to jak mamy być doświadczone skoro każda z nas rodzi to pierwsze dziecko....:sorry:i każda jest niedoświadczona ....:-p
przecież pieluszki się zmienia kilka razy dziennie... i wogóle... żeby wyczyścić dobrze dziewczynkę po kupie trzeba trochę odchylić;-)
a jakby było takie złe dla "niedoświadczonych" to pewnie stosowałyby je tylko "doświadczone panie pracujące w przychodniach i szpitalach" a krem byłby dostępny tylko dla użytku dorosłych..
po 2 nikt nie ma zamiaru używać go codziennie tylko na odparzenia:sorry::tak:

ps. a na stronce od passingby nie jest napisane że to od sudocremu...
tylko to poprostu taka choroba jeśli można to tak nazwać....

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez uwazam, ze przy odpowiedniej higienie nic nie powinno sie dziac inaczej nie sadze zeby go zalecali dla dzieci.....no i przeciez takie zrosniecie nie wydarzy sie od pieluszki do pieluszki...wiec napewno da sie zauwazyc jak cos niepokojacego zacznie sie dziac.....badzmy rozsadne

do dziewczyn które będą stosowały pieluszki jednorazowe:

ile kupiłyście na początek pieluch? ja mam około 100, ale nie wiem na jak długo to moze starczyć.

i pytanie ogólne - moja mama powiedziała, że u noworodków na początku stosuje się pieluszki flanelowe. wiecie coś na ten temat?

do dziewczyn które będą stosowały pieluszki jednorazowe:

ile kupiłyście na początek pieluch? ja mam około 100, ale nie wiem na jak długo to moze starczyć.

i pytanie ogólne - moja mama powiedziała, że u noworodków na początku stosuje się pieluszki flanelowe. wiecie coś na ten temat?

Anadri ja kupie jedna paczke tych z huggisa new born size 1bo mam na nie voucher (27 pieluszek) i jedna paczke z pampersa newborn size 1 tez paczke okolo (27-56 sztuk) Mam juz zakupione 100pieluch z Huggiesa newborn size 2 bo akurat byly na promocji wiec wzielam. i zobacze roznice miedzy jednymi a drugimi jak maly juz sie urodzi i wtedy zadecyduje czy dokupic jeszcze rozmiar 1 czy juz zaczac uzywac rozmiar 2 :tak: mysle ze tyle napewno wystarczy mi na poczatek.

ja mam tylko 1 paczkę pampersa 1 newborn 57szt i chyba więcej zakupię po porodzie...
bo nie wiem jakie to moje dziecko będzie duże:-D i czy w te 1 będzie się mieścić;-)

ja mam jedną paczke pampersów new baby 1 i dwie paczki new baby 2 najwyżej jedynki dokupie....
a co do flaneli to moja mama też mówi mi żeby na początku więcej flaneli uzywać bo podobno zdrowiej-ja nie wiem- tak pewnie było kiedyś, choć koleżanka uzywałą na zmianę pampresów i zwykłych flanelowych i nie narezkała... myśle że to kwestia wygody...

Uwaga: podobno nie mozna stosowac sudocremu na wargach i koło warg sromowych dziewczynek poniewaz moze spowodowac sklejenie się i ostatecznie stale zrosniecie sie - informacja od poloznej srodowiskowej. Zgooglowałam temat i rzeczywiście są takie przypadki...

szok :szok: moja mała wychowała sie na sudocremie (po kazdym przewinieciu i umyciu pupki) i nic sie jej nie zroslo :eek: Chyba ze ktos smaruje i potem tego nie myje, tylko zmienia pieluchy....albo jak smaruje w srodku, czego przeciez sie nie robi... nie wiem, jakos mi sie wierzyc nie chce :eek:

Jesli chodzi o pampersy, to co miesiac od poczatku kupowalam po paczce. I wstepnie mam 3 paczki jedynki, 3 paczki dwójki, a potem juz trójki (wszystkie paczki najwieksze). Ale wiadomo, ze jedynek i dwojek trzeba bedzie jeszcze sporo dokupic...Mama ostatnio liczyla ile przez pierwszy miesiac zuzyla, ale nie pamietam, w kazdym razie bylo ich sporo :shocked2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
szok :szok: moja mała wychowała sie na sudocremie (po kazdym przewinieciu i umyciu pupki) i nic sie jej nie zroslo :eek: Chyba ze ktos smaruje i potem tego nie myje, tylko zmienia pieluchy....albo jak smaruje w srodku, czego przeciez sie nie robi... nie wiem, jakos mi sie wierzyc nie chce :eek:

ja tak samo używałam głównie sudocremu oczywiście nie w środku i w pachwinach też raczej nie (zwykły balsam) i byłam bardzo zadowolona próbowałam różnych specyfików :sorry:ale zawsze wracałam do sudocremu właściwie do teraz jak coś się małej zaczerwieni to go stosuje nie miałam też problemów z tym że niby skóra się przyzwyczaiła

Do góry