reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
dobra mamuśki, wy tu gadu gadu pitu pitu a ja mam problem, bo czytam wszystkie wątki i listy nie umiem ułożyć.

CO JEST POTRZEBE MALUSZKOWI DO KĄPIELI W PIERWSZYCH DNIACH I TYGODNIACH ŻYCIA? i ogólnie do pielęgnacji?
.
dobre pytanie...
wkońcu po to ten wątek został założony:-D:tak:
czy ta maść to może być bepanthen? bo to mam kupione z Polski?
a jeśli to nie to może sudocrem?
moja siostra w ie używa bephanten i jest zadowolona:tak:
a ja zamierzam używać dla bobo tak :
-jakiś krem do ciałka i włosków...
-po kąpieli oliwkę
- do pupy w razie potrzeby sudocrem....

czy uważacie że jak nasmaruję dziecko oliwką po kąpieli to muszę jeszcze specjalnie pupkę kremem smarować np takim zwykłym bambino??:confused:

czy ta maść to może być bepanthen? bo to mam kupione z Polski?
a jeśli to nie to może sudocrem?
bepanhenjak najbardziej. A sudocrem jak się pupka odparzy.

Ja mam:
1) do kąpieli płyn Hippa (d razu do mycia główki)
2) oliwka ziajki do masażu
3) do pupki bepanthen i awaryjnie sudocrem.

no i woda morska do noska i sól fizjologiczna do przemywania oczek (na poczatek, potem zwykła przegotowana woda)

dobre pytanie...
wkońcu po to ten wątek został założony:-D:tak:

moja siostra w ie używa bephanten i jest zadowolona:tak:
a ja zamierzam używać dla bobo tak :
-jakiś krem do ciałka i włosków...
-po kąpieli oliwkę
- do pupy w razie potrzeby sudocrem....

czy uważacie że jak nasmaruję dziecko oliwką po kąpieli to muszę jeszcze specjalnie pupkę kremem smarować np takim zwykłym bambino??:confused:
my jak po kąpieli smarowaliśmy oliwką to już bez kremu.

Uwaga: podobno nie mozna stosowac sudocremu na wargach i koło warg sromowych dziewczynek poniewaz moze spowodowac sklejenie się i ostatecznie stale zrosniecie sie - informacja od poloznej srodowiskowej. Zgooglowałam temat i rzeczywiście są takie przypadki...

Uwaga: podobno nie mozna stosowac sudocremu na wargach i koło warg sromowych dziewczynek poniewaz moze spowodowac sklejenie się i ostatecznie stale zrosniecie sie - informacja od poloznej srodowiskowej. Zgooglowałam temat i rzeczywiście są takie przypadki...
matko! To chyba trzebba kompletnie o to nie dbać by się zrosło!!
Ale dla dorosłych na odparzenia i rózne podrażnienia jest super! Sama czasem stosuję.

Kilolek z tego co wiem to tak jak u chlopca nie odsuwasz napletka, tak u dziewczynek nie rozsuwasz warg sromowych - w sensie myjesz ale nie grzebiesz :) dlatego jak tam sie dostanie krem to moze dzialac nonstop - sudocrem ma za duzo cynku (bodaj cynku...), dla chlopcow bezpieczny

reklama
matko! To chyba trzebba kompletnie o to nie dbać by się zrosło!!
Ale dla dorosłych na odparzenia i rózne podrażnienia jest super! Sama czasem stosuję.
Ja sudocrem na pewno kupię, najwięcej pozytywnych opini słyszałam.Ale o zrosnięciach to pierwsze słyszę:sorry:
Pewnie powód zrośniecia był inny a ktoś zwalił na sudocrem albo nie dbał o higienę...okropność

Do góry