reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Raz jeszcze mówie - informację dostałam od położnej środowiskowej do której się zapisałam. Prosiła o wymienienie rzecy które kupiłam. Na hasło "sudocrem" dopytała czy czekamy na dziewczynke i kazała kupić coś innego. Tak wiec to nie są opowieści diwnej tresci laski z forum obok tylko informacja od osoby ktora zajmuje sie tematem zawodowo. Oczywiscie spytalam dlaczego o tym sie nie mowi glosno skoro do takich przypadkow dochodzi i usłyszalam ze sudocrem swietnie sie sprawdza jak sie wie gdzie i jak go stosowac, ale dla poczatkujacych lepiej kupic inne srodki. Zrobicie z ta informacja co bedziecie chcialy - ja kupilam drugi. inny krem

Ja tez uwazam, ze jak zmienia sie pieluszke kilka czy kilkanascie razy dziennie, za kazdym razem dokladnie myjac i nakladajac swiezutki kremik na swiezutka pupcie, nie ma prawa sie zrosnac, brzmi to conajmniej koszmarnie grrr

Raz jeszcze mówie - informację dostałam od położnej środowiskowej do której się zapisałam. Prosiła o wymienienie rzecy które kupiłam. Na hasło "sudocrem" dopytała czy czekamy na dziewczynke i kazała kupić coś innego. Tak wiec to nie są opowieści diwnej tresci laski z forum obok tylko informacja od osoby ktora zajmuje sie tematem zawodowo. Oczywiscie spytalam dlaczego o tym sie nie mowi glosno skoro do takich przypadkow dochodzi i usłyszalam ze sudocrem swietnie sie sprawdza jak sie wie gdzie i jak go stosowac, ale dla poczatkujacych lepiej kupic inne srodki. Zrobicie z ta informacja co bedziecie chcialy - ja kupilam drugi. inny krem

Passingby a co kupilas w zamian za sudocrem?

Kilolek z tego co wiem to tak jak u chlopca nie odsuwasz napletka, tak u dziewczynek nie rozsuwasz warg sromowych - w sensie myjesz ale nie grzebiesz :) dlatego jak tam sie dostanie krem to moze dzialac nonstop - sudocrem ma za duzo cynku (bodaj cynku...), dla chlopcow bezpieczny
ja niewiele wiem o pielęgnacji dziewczynek, tak mi się wydaje, ze troszke rozcylić trzeba bo przeciez tam sie najbardziej odparza. kurcze może jakbym zobaczyła taką dziewuszkę to bym ardziej wiedziaął co zrobić niż teoretycznie.:sorry: Ale u chłopca też co prawda nie ściaga się w pierwszych miesiącach napletka ale delikatnie odciągać trzeba, bo tam najwięcej brudku się dostaje i potem sa problemy. Zbiera sie mastka i mozę się zrobić stan zapalny.

Ja wyczytalam, ze chlopcom w zadnym wypadku nie powinno sie nawet odchylac napletka, jejku tylko co ja tam wiem :)) tylko jakies glupie poradniki czytam i to wszystko, nie ma to jak informacje od doswiadczonych mamus

Zlepianie się warg sronowych est efektem zaburzen a nie zaniedban, niestety cynk poteguje efekt zaburzen i wplywa dodatkowo na ten proces (przyspiesza). Ja kupiłam betmphen który tez ma cynk, ale ma go o wiele mniej, a poniewaz bede pieluchowała naturalnie wiec mała bedzie przewijana częściej i bęzie miała lepsza cyrkulacje powietrza, mam nadzieje ze sie nie odparzy tak szybko :)

Tu tak na szybko: http://*spam*/forum/vt,41,249,3580,0,0,super_t

Ja wyczytalam, ze chlopcom w zadnym wypadku nie powinno sie nawet odchylac napletka, jejku tylko co ja tam wiem :)) tylko jakies glupie poradniki czytam i to wszystko, nie ma to jak informacje od doswiadczonych mamus
no ja własnie też się tak naczytałam z gazet i nic takiego nie robiłam. Dobrze, ze pediatra zauważyła w porę, ze coś się dzieje, a i tak do tej pory mamy przymusowe wizytu u urologa, bo niestety łatwo mozna było zapobiec a pozbyć się jest dużo trudniej

reklama
o rany o tym sudocremie to faktycznie dziwnie no ale jak powiedział to ktoś doświadczony...
ja czekam na synka wiec zostanę przy sudocremie...aha a moja kolezanka używała dl acórci sudocremu i było ok nie wiem od czego to zalezy.....
wiem że jest podobna maśc do sudocremu nazywa sie linomag....

Do góry