reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

ja wolę sobie pomóc jednak i nie męczyć się tygodniami z otwartymi ranami. A jak mnie boli głowa to biorę apap, a jak się poparzę to smaruję maścią na poparzenia. Nie bardzo rozumiem o co twojej gin chodzi. Jakbyśmy tak z każdą dolegliwością czekkali aż samo przejdzie to nie wyszlibyśmy na tym najlepiej. Ale oczywiście każdy robi jak uważa.

to widac Kilolku od podejscia zalezy bo ja apapa nie biore na zwykly bol glowy :) napisalam co uwazam a kazdy sobie sam decyduje co i jak :)

reklama
Kilolek moze i "lek" ale jak nasz organizm na to zareaguje? ja wole dmuchac na zimne... jak nie bedzie takiej potrzeby to nie bede stosowac...

ten lek działa zapobiegawczo, czyli nie dopuszcza do pojawienia się zakażenia rany na śluzówce. Więc nie ma możliwości, żebyś nagle uznała, że jedak jest porzeba, by go używać, bo jak już uznasz, że jest kłopot, to potrzebne będą inne leki, mocniejsze niż tantum :cool2:
To tak jakbyś w wieku lat 60 uznała że trzeba używać kremu przeciwzmarszczkowego :-) WIadomo - żeby nie mieć zmarszczak w wieku 60 trzeba smarować od wieku 30, albo i wcześniej ..
ale nie zachęcam, nie namawiam, tylko wyjaśniam :cool2:

ten lek działa zapobiegawczo, czyli nie dopuszcza do pojawienia się zakażenia rany na śluzówce. Więc nie ma możliwości, żebyś nagle uznała, że jedak jest porzeba, by go używać, bo jak już uznasz, że jest kłopot, to potrzebne będą inne leki, mocniejsze niż tantum :cool2:
To tak jakbyś w wieku lat 60 uznała że trzeba używać kremu przeciwzmarszczkowego :-) WIadomo - żeby nie mieć zmarszczak w wieku 60 trzeba smarować od wieku 30, albo i wcześniej ..

w 100% sie zgadzam :tak:

dokładnie tak!!! Świetnie to ujęłaś Iza, ty to masz cierpliwość :))) Przy dzieciach człowiek się taki staje, czy co???

Ale powiem wam, ze staram sie tez nie brac zadnych lekow w ciazy. NAwet apapu, bo i tak mi nigdy nie pomagal, wiec teraz tez nie ma sensu i wole sie przemeczyc. Ostatnio jak zlapal mnie jakis wirus, to wyleczylam sie miodem, mlekiem, czosnkiem (oj ale "pieknie" dom pachnial :eek: ) i cytryna (jadlam ja kilogramami). No i po trzech dniach przeszlo, zostal sam katar, ktory niedlugo tez zniknal. No-spy tez nie chcialam stosowac bez potrzeby, ale w koncu jak mus to mus. CZasem mam takie skurcze, ze tylko ona mi pomaga.

dokładnie tak!!! Świetnie to ujęłaś Iza, ty to masz cierpliwość :))) Przy dzieciach człowiek się taki staje, czy co???

bingo! jak się człowiek nagmnastykuje, żeby spójnie i przystępnie odpowiedzieć na 100 trudnych pytań dziennie, i to tak, żeby nie spowodować wysypu kolejnych, to taki trening umysłowy, że hej :-) dzięki dzieciom nie będziemy mieć alzheimera na starość :-D

dziunka24 - ja się staram być daleko od zbędnej chemii nie tylko w ciąży. DOpiero niedawno zaczęłam łykać tabletki, bo musiałam.. no-spa, magnez i preparat żelazowy. Moje dzieci też staram się chronić przed chemią na ile tylko to możliwe..

Ja tantum zamierzam używać. Zamiennie z szarym mydełkiem. Tak poradziła położna. A myślę, że co do skutków ubocznych różnych preparatów to we wszystkich można coś znaleźć. Wszystko zależy od człowieka. Jeden reaguje dobrze na np. krem nivea, a ja po nim mam uczulenie :-( Chyba nie ma reguły.

i widzę temat tantum się rozwiął ;-)
ja wolę sobie pomóc jednak i nie męczyć się tygodniami z otwartymi ranami. A jak mnie boli głowa to biorę apap, a jak się poparzę to smaruję maścią na poparzenia. Nie bardzo rozumiem o co twojej gin chodzi. Jakbyśmy tak z każdą dolegliwością czekkali aż samo przejdzie to nie wyszlibyśmy na tym najlepiej. Ale oczywiście każdy robi jak uważa.

a jeśli chodzi o leki na bóle... to ja wogóle nie zazywam żanych leków przeciwbólowych... ani na bóle głowy, okres czy cokolwiek...
nie mówię tu o ciąży bo przed też nie używałam....:-p

dobra mamuśki, wy tu gadu gadu pitu pitu a ja mam problem, bo czytam wszystkie wątki i listy nie umiem ułożyć.

CO JEST POTRZEBE MALUSZKOWI DO KĄPIELI W PIERWSZYCH DNIACH I TYGODNIACH ŻYCIA? i ogólnie do pielęgnacji?

dodam, że nie pytam konkretnie o firmy, bo a Anglii nie mam 3/4 tego co Wy w Polsce. a macie ode mnie lepiej, bo napewno pytałyście lekarzy, na szkołach rodzenia, itd. a ja z moją położną to się dogadac nie mogę, bo ja o niebie a ona o chlebie.

reklama
dobra mamuśki, wy tu gadu gadu pitu pitu a ja mam problem, bo czytam wszystkie wątki i listy nie umiem ułożyć.

CO JEST POTRZEBE MALUSZKOWI DO KĄPIELI W PIERWSZYCH DNIACH I TYGODNIACH ŻYCIA? i ogólnie do pielęgnacji?

dodam, że nie pytam konkretnie o firmy, bo a Anglii nie mam 3/4 tego co Wy w Polsce. a macie ode mnie lepiej, bo napewno pytałyście lekarzy, na szkołach rodzenia, itd. a ja z moją położną to się dogadac nie mogę, bo ja o niebie a ona o chlebie.

teraz dostaniesz kilkanaście wykluczających się odpowiedzi :-D ja będę używać do kąpieli delikatego mydła naturalnego. A po kąpięli nic, tylko linomag a pupę i w fałdki. Wierzę, że nie urodzę kolejnego alergika, i to wystarczy :tak: a jak będzie alergik, to do kąpieli oilatum.

Do góry