reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
a jak wygląda uczulenie po Nivea? Bo ja od zawsze myłam i smarowałam tym Patryka, na początku jak był noworodkiem to kąpaliśmy go w Oilatum, bo miał suchą skórę przez zielone wody :-/ potem poszedł do szpitala i po powrocie znów wróciłam do Nivea i jego skóra zrobiła się sucha, szorstka, nawet ma pojedyncze wypryski na skórze, ale takie jednodniowe, bo są rano, a wieczorem już tylko strypki po nich czy coś w tym rodzaju. Więc zaczęłam używać emolium, ale poprawy jakieś rewelacyjnej nie ma, może na początku tak, ale teraz to już chyba skóra mu się przyzwyczaiła i znów zaczęła się przesuszać. No to o poradę zapytałam położną, która do nas przychodziła i ona doradziła mi kąpiele w krochmalu przez kilka dni, ale po takiej kąpieli mocno trzeba naoliwić skórę, z tym, że oliwki Nivea nie są jakoś specjalnie mocno tłuste, one mają taką delikatną konsystencję, więc kupiłam Babino, może ta pomoże, a jeśli skóra mu się poprawi to znaczy, że Nivea uczula go, bo ja pojęcia nie mam skąd ta suchość skóry u Patryka. Pediatra kazała podawać mu 2 razy dziennie po 3 krople Fenistil, żeby go skóra nie swędziała, bo on ją nagminnie rozdrapuje, nawet uszy szarpie jak ma wieczorne swędzenie :-(

Ja zrezygnowałam ostatnio z oliwki nivea na rzecz kremu intensywnie nawilżającego nivei do buzi i ciała i skóra przestała się przesuszać. Tylko teraz zaczynam kojarzyć że może od tego ten pas wyprysków który ma na ciele? Ale tylko w jednym miejscu...niemozliwe chyba...

Ja zrezygnowałam ostatnio z oliwki nivea na rzecz kremu intensywnie nawilżającego nivei do buzi i ciała i skóra przestała się przesuszać. Tylko teraz zaczynam kojarzyć że może od tego ten pas wyprysków który ma na ciele? Ale tylko w jednym miejscu...niemozliwe chyba...
jak w jednym miejscu to nie, może od proszku/płynu do prania, albo któreś z ubranek ma w składzie coś co ją uczula?

taka jakby kaszka na skórze? bo od tego nam się zaczęło. A ja używałam i żelu, i balsamu i oliwki- wszystko nivea
tak... odstaw a pozniej za jakis czas jeszcze raz uzyj bedziesz miala 100% pewnosci ze to to ja tak zrobilam i temu ejstem pewna ze to od Nivea a co dziwne kupilam jakis inny płyn na "B" nie pamietam i choc producent Nivea nic nie było na skórze

reklama
ja do kapieli daje małej troche oliwki z Hippa, do mycia uzywam żel Hippa, z pompką, naprawdę wygodne rozwiązanie, po kąpieli, jak ma lekko wilgotna skórę, to robię masaż z oliwką, Polecam Hippa mojej eli służy, ma łądną skórkę, bez przesuszenia, wyprysków.

Do góry