reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Ja szamponem Nivei raz na 2-3 dni, chyba że ubabrze się jedzeniem to wtedy oczywiście też. A tak to normalnie wodą ( w której jest pianka z płynu do kąpieli Nivea).

My tez codziennie myjemy glowke...choc jest prawie lysy :-D

A ja inne pytanie, nie wiem czy juz padlo gdzies bo dawno nie bylam na tym watku za co przepraszam :zawstydzona/y:

Do kiedy macie zamiar prac ubranka w dzieciecych proszkach? Oli jest chyba uczulony na persila dla dzieci... nie uczula go fairy, ktory nie dopiera rzeczy uwalonych nawet kaszka :/ Inne proszki dzieciece to juz wogole masakra.

No i przez to musze najpierw prac w normalnym a pozniej w dzieciecym... i zastanawialam sie czy nie sprobowac juz przejsc na normalny proszek tylko jak sie to bedzie mialo do jego "uczulenia"? bo pralka mi naprawde juz nie nadaza.... przy 4 doroslych i jego masie ubranek powinnam otworzyc pralnie...

klaudzia - po prostu spróbuj - załóż małemu ubranka uprane w dorosłym proszku i patrz czy będzie reakcja - spodziewać się można przede wszystkim zaczerwienienia. Jeśli nic się nie będzie działo, to odpuść proszki dla dzieci :-)
Ja też zamierzam niedługo zrobić taką próbę.. choć niezależnie od wszystkiego i tak piorę codziennie :/

klaudzia ja najpierw prałam w proszku persil non bio i prasowałam ciuchypóźniej porzestałam prasować a teraz D kupił zwykły ariel i jak do tej pory małej nic nie jest

Ja przy Julce w wieku chyba 8 miesięcy na dorosły proszek. Teraz nie ryzykuję bo Asia ma wrażliwą skórkę i wolę nie podrazniać. A poza tym ciuszki po Loveli tak świeżo pachną :D

Ja jestem na etapie zmiany proszku. Teraz bede czekac na reakcje skory, jesli niczego podejrzanego nie zauwaze to zostaje przy "dorosłym" proszku. Te proszki dla dzieci nie usuwają plam nawet z kaszki a juz nie wspomne o jabłku/marchewce. Czesto musialam prac w zwyklym proszku a pozniej w tym dla dzieci. Jak dla mnie to za duzo roboty :-D

reklama
Ja narazie przeszłam z Jelpa na Lovellę i zostanę przy tym płynie dla dzieci długo. Tak naprawdę swoje też piorę w Lovelli i męża czasami bo jak małemu piorę trochę i jest pusta pralka dokładam ciuchów dorosłych (jasnych, delikatnych). Jak są plamy piorę w dorosłym, potem w Loveli. Nie zmieniam bo niby dbamy o ciałka i używamy Oilatum, parafiny,Jelenia - jak najmniej chemii a mam prać w dorosłych proszku, coś chyba nie tak ;D

Jest jeszcze Vizir Sensitive on też chyba z tych delikatniejszych

Do góry