reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Apropo materacy, ja także słyszałam, ze najlepsze są materace gryka, pianka, kokos. Jednak gdy doszło do zakupu kupiłam kokos, pianka, kokos bo Pani w sklepie powiedziała, ze gryka nie jest do spania tylko do chodzenia maluszka po materacyku i już sama zgłupiałam - przecież nie bede przekręcała mataracyka tylko po to żeby dziecko 2 minuty w łóżeczku po nim dreptało. Dodam, ze koleżanka z nieświadomości od urodzenia kładzie dziecko na gryce bo kokos wydawał jej się za twardy.............a że gryka nierówna to już nie pomyslala, no cóż....

Po ostatnich niepowodzeniach kąpielowych ( z mamusią ) poszłam krok dalej...a więc nalałam trochę wody do dużej wanny , włożyłam gąbeczkę i hop Igorka :) uuuuu teraz mu się podobało :-) chlapał nózkami, wariował , a mama oblewała cieplą wodą :-) dziś powtórka :-)

mój synus kapie się sam tzn nalewam wody do brodzika(mam prysznic) wkładam gąbke i lezy sobie wariuje i chlapie-ma duzo swobody...

mam pytanie co do kremu z filtrem, czy macie jakiś z filtrem, który nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, tylko fajnie się wchłania??? Bo Patryk nie cierpi tłustych kremów, jak smarowałam go ochronnym z nivea baby to płakał, a jak buzię smaruję mu emolium taka emulsja do ciała, która się łatwo wchłania to mu nie przeszkadza i szukam czegoś takiego ale z filtrem.

reklama
mam pytanie co do kremu z filtrem, czy macie jakiś z filtrem, który nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, tylko fajnie się wchłania??? Bo Patryk nie cierpi tłustych kremów, jak smarowałam go ochronnym z nivea baby to płakał, a jak buzię smaruję mu emolium taka emulsja do ciała, która się łatwo wchłania to mu nie przeszkadza i szukam czegoś takiego ale z filtrem.
Madziek ja używam nivae więc nie pomogę :)
katrenki jestem pod wrazeniem postepów Twojego dziecka :) naprawdę
dziekuje matolinka :-)
ja tez uzywam nivea, ale ten z filtrem nie jest wcale taki tlusty i mysle, ze ladnie sie wchlania...nie jest taki gesty jak zwykly krem

Do góry