reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Co do ciemieniuchy to ja smaruje główkę preparatem Emolium na suchą skóre głowy i jak dla mnie pomaga. Szamponu zaś używam firmy Atoperal bo poleciła go lekarka, podobno na ciemieniuche tez pomaga.

Dziewczyny mam pytanko, kiedy mozna przewrócić materacyk z kokosa na grykę ?
Ja dziś przełożyłam ale zastanawiam sie czy nie za szybko bo ta "gryczana" strona jakas taka mniej równa jest

ja gdzieś czytałam, że druga strona dopiero kolo roku. Mój starszy to już sobie tak umościł materac, ze obie równe są te strony ale kokosowa twardsza teraz.

Dziewczyny mam pytanko, kiedy mozna przewrócić materacyk z kokosa na grykę ?
Ja dziś przełożyłam ale zastanawiam sie czy nie za szybko bo ta "gryczana" strona jakas taka mniej równa jest
Faktycznie nierowna jest ta strona.
Ja ostatnio sprobowalam obrocic i po 2 nocach wrocilam do kokosu. Maly budzil sie czesciej i bardziej sie rzucal przez sen. Po jednej nocy myslalam ze mial tlyko zly dzien, bo to mu sie zdarza. Po drugiej nocy bylam pewna ze to materac. Po powrocie na kokos Tomi spi jak dawniej :)

Dziewczyny, używacie leżaczków do kąpieli ?
Ja do tej pory nie używałam, ale Alutka zrobiła się ostatnio strasznie ruchliwa w wannie, może na leżaczku byłoby jej wygodniej...

Ja mam taki leżaczek i używam go czasami.

ja uzywam ... bo sama kąpie i bym nie dala rady utrzymac umyc itp :) i mam taki plastikowy z kompletu od wanienki ... maly troche zjezdza z niego bo strasznie kopie nogami i chlapie sie :)

Możesz położyć pieluszke tetrowa na ten leżaczek ;-)

reklama
Do góry