reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja maluszka

Na ampułce jest napisane, że można zatkać i w 24 h zużyć. A mi położna mówiła, żeby rumiankiem nie myć, bo uczula ;)

aha myslalam, ze masz takie jednorazowe ;-) bo czesto uczula, ale raz sprawdziłam było ok a teraz uzywam regularnie, jakby uczulił to bym nie uzywała...

reklama
Trzeba skierowanie od lekarza rodzinnego.

Mam pytanie odnośnie główki. Czy po kąpieli smarujecie ją oliwką??? Słyszałam, że to do czasu, że potem inaczej się pielęgnuje.

Ja tez nie smaruję,kapie małego w Oillatum więc główkę ma po tym natłuszczoną.
Mój ma 12 dni i pępek mu nie odpadł jeszcze :(

ja nie uzywam Oilatum - po kapieli smaruje oliwka, co pare dni takze glowke. stopki i raczki smaruje dodatkowo bepantenem, bo tam sie jeszcze troche luszczy.

a wczoraj nam odpadl kikut :D

my smarujemy po kąpieli oliwką i jeszcze się włoski szczoteczką przeczesuje, choć ja nie widziałam żeby się ciemieniucha łuszczyła, odpukać jak na razie nasze dziecko ani się nie uczula, ani w oczkach nie ma ropek ani się skórka nigdzie nie łuszczy...

przy okazji chcialam pochwalic SUDOKREM. Alicja w jednym miejscu ma odparzona troche pupke. bepanthen nie dawal rady. a od kiedy smarujemy sudokremem, to jest wyrazna poprawa :)

moja tez sie odparza miedzy posladkami od baczkow z kleksikami :/ smaruje na zmiane bepantenem i sudokremem i nic. juz krochmal wlewam do mycia ech.
a teraz jeszcze po kazdej kupce w zlewie bede myc tylek z mydelkiem.

moja tez sie odparza miedzy posladkami od baczkow z kleksikami :/ smaruje na zmiane bepantenem i sudokremem i nic. juz krochmal wlewam do mycia ech.
a teraz jeszcze po kazdej kupce w zlewie bede myc tylek z mydelkiem.

Ja swojego za każdym razem podmywam mydłem, potem smaruję oliwką. Póki co jest dobrze.

w domu to też zawsze dupcie myjemy przy kazdym przewijaniu. chusteczki to są dobre na wyjścia.
sudocrem też chwalę. ale odparzenia pojawiły się dopiero jak wypróbowaliśmy pieluchy happy. zdecydownie odradzam - dla mojego maleństwa beznadzieja, ale pampersy mi śmierdzialy więc chcieliśmy przetestować następne i lipa. najlepiej póki co nam się sprawdziły huggiesy.

reklama
Do góry