reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Pieluszki : Uzywam pampersowa active baby i dada jak dla mnie super. Gracjanek sika naprawde wiele i nigdy mi dada nie przeciekla za to hugiesy masakra potop i twarde. Gaga tez jak dla mnie sa ok :)
Husteczki dada ale niebieskie, pampersy pomaranczowe, agies ale te z lapkami takie
Lezenie na brzuszku: Gracjanek jak nie chce to po prostu nie chce i go nie zmusze a jak chce to lezy i lezy rozglada sie i glownie za moim glosem

reklama
mitaginka, a ja widzę, że jak dziecko lubi leżeć na brzuchu, to go nie trzeba mobilizować (Marta), a jak nie lubi (nie lubiło), to żadne sztuczki nie działają (Filip). Mam nadzieję, że Tysia nie będzie tak uparta, jak moje starsze dziecko.

U mnie tez z tym problem... i widocznie moja - nie lubi... Dzis byla zadowolona, to mysle wykorzystam to... a Ona w ryk, jakby Ja ten brzuszek bolal :-( Ale poprobuje jeszcze. Narazie nie panikuje.

ja też najczęściej kładę na brzuszku na swoich kolanach i tak lubi najbardziej a ja zauważyłam, że mi w tej pozycji najwygodniej przewijać i przebierać więc często tak leży.

w końcu Asiunia zaczeła wyciągać rączki po zabawki co prawda narazie do 1 ale zawsze coś. to może już niedługo zacznie się bawić sama

ps.właścnie leży mi na kolanach i ssie moją nogę ałała boli muszę dać cycka

a co jesli dziecię nie robiło kupki od 6 dni??!!
kurcze chlopcy jak byli mali to po pare dziennie, a Nika juz 6ty dzien nei robila i sei zaczynam martwic:( macie takie problemy? konsultowala to ktoras z was z pediatra?

niecałą godzinę po czopku poszła kupka... ten zapach:-D

ciekawe czym to spowodowane:( teraz mam inne mm, mimo ze daje raz dziennie i to nie zawsze, to moze to to...

jakie mm dajecie? mialam enfamil a teraz bebilon jakos bebiko i naan mnie nie przekonuje:(

reklama
niecałą godzinę po czopku poszła kupka... ten zapach:-D

ciekawe czym to spowodowane:( teraz mam inne mm, mimo ze daje raz dziennie i to nie zawsze, to moze to to...

jakie mm dajecie? mialam enfamil a teraz bebilon jakos bebiko i naan mnie nie przekonuje:(

synek znajomych dostaje enfamil od niedawna też dodatkowo i robi teraz bardzo rzadko kupy, węc moze to przez mleko, my jak dawalismy mm to Nana i było ok z kupami

Do góry