reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Wilmek my mamy taką wanienke nakładaną na wannę, jest większa od tej ikeowskiej ale tez uż zaczyna byc maława dla młodego bo wierzga nogami na wszystkie strony, udaje, ze pływa i rozchlapuje wodę na około ;-):-D

reklama
ja też kąpię tylko ręką. wanienkę na komodę sobie stawiam.
baby a co w dadzie nie tak? odparzenia się robiły? bo ja używam i jestem zadowolona. nic się nie dzieje i zaraz na 3 przechodzimy

Walimek, ja też mam tę wanienkę z Ikei i Mateusz już się w niej ledwo mieści. JA stawiam wanienkę na specjalnym stelażu.
My używamy pampers premium 2.

Z pampersów 3 przeszłam na huggiesy 3,ale te z Kubusiem Puchatkiem;prawie jak pampersy.Dada odpada,mały po 2 h przemoczony,bella happy jak dla mnie-totalna beznadzieja..

ja mam też wanienkę nakładaną na wanne i wydaje mi się, że jest większa niż inne wanienki a i tak już lekko za mała się wydaje. ale jeszcze troche i na siedząco będzie można kapać i wtedy już w końcu moj mąż będzie kąpał :)

My kąpiemy na gąbce a na to pieluszka tetrowa i maluch bardzo zadowolony a myjemy ręką. Wymieniam gąbkę co miesiąc mi ona nie śmierdzi.

Pieluszki haggis 2 ale są na niego jeszcze dobre. Mam już paczkę 3 i jak mi się ta skończy to zobaczę czy są na niego już dobre czy jeszcze za duże.

ja też kąpię tylko ręką. wanienkę na komodę sobie stawiam.
baby a co w dadzie nie tak? odparzenia się robiły? bo ja używam i jestem zadowolona. nic się nie dzieje i zaraz na 3 przechodzimy

po pierwsze są potwornie sztywne i szerokie a po drugie młodemu notorycznie przeciekały bokiem i musiałam kilka razy dziennie i czasem też dwa razy w nocy przebierać bodziaka, zawsze pilnuję żeby siusiak był na dół i w ogóle a jednak przeciekają, poprostu zbyt wolno wchłaniają płyn i pieluszka prawie sucha a większość wypływa bokiem, no i jak już trochę nasika i nie wycieknie bokiem tylko się wchłonie to między nogami robi się wielka twarda klucha :dry:

na wątku głownym bylo o tym wspomniane, ale ja ponawiam temat tutaj
jak ćwiczyć głowkę na brzuszku? jak zmobilizować maluszka do jej podnoszenia? co się u Was sprawdza?

zabawki najlepiej wydające dźwięki. Ja młodego kładę na matę na której są różne faktury i wydaje różne dźwięki np. szeleści pipipczy i takie tam. Mówię do niego z różnych stron tak aby musiał się odwrócić żeby mnie zobaczyć. Kładę przed nim kolorową zabawkę albo przesuwam ją tak aby patrzył na nią i przesuwał za nią główkę.

a mate mam taką z Ikei

SUPER MATA EDUKACYJNA IKEA!!! POLECAM (1672553388) - Aukcje internetowe Allegro

ale widzę że zmienili już kolekcję i teraz jest taka szara ale średnio mi się ona podoba...
LEKA CIRKUS Mata do zabawy - IKEA

reklama
temat pieluchy: fakt ja używam gagi lub daday i jestem zadowolona. Ostatnio tez dostałam pieluchy z Rossmanna babaydream 2 i muszę powiedzieć, że jak na roz 2 są naprawdę duże, ale jakoś wchłaniania kiepska.
Natomiast bardzo lubię i często kupuję chusteczki nawilżone z Rossmanna te z olejkiem jojoba. Pupka Wikusi jest po nich naprawdę miękka i zero odparzenia. Innymi chusteczkami jakie zakupujemy to biedronkowe dady naturalne lub te najzwyklejsze tescowe - jak na tesco to ładnie pachną.
Leżenie na brzuszku: dalej w w ykonaniu Wiki to kiepsko idzie i nie zmuszam jej bo jak Petinka pisze nic na siłę, ale wziełam sie na sposób pediatry Zawitkowskkiego leżenie na kolanach mamy. To się jej podoba i poleży tak 10-15min i jest w miarę szczęśliwa.
Noworodek chce leżeć na brzuchu - Niemowlę - arykuł

Do góry