reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

a u nas pępęk już idealny:-)

Co do kosmetyków to kąpie małego w czystej wodzie bez żadnych dodatków (zalecenie lekarza) i ma fajną skórkę, raz w tygodniu używam mydełko Iwostin i tyle.
żadnych kremów też nie używam, na słonko też nie bo takie maluszki nie mogą na słonku przebywać to po co mam go smarować - zawsze mam parasolke przy wózku

reklama
Ja kąpię małego w Oilantum, główkę też mu myję tą wodą, nie ma ciemieniuszki, a skórka jest fajna nawilżona, nie trzeba natłuszczać ani nawilżać już niczym. Buźkę przemywam wodą przegotowaną i ma teraz ładną cerę.

ja przez pierwszy miesiąc kąpałam w Emolium bo mała miała rumień noworodkowy. teraz używamy nivea 2w1 czyli szampon i płyn do kąpieli. skóra super nawliżona i 'nie scypie w ocy' ;) na słońce uv30 z sorai bo slońce nawet w cieniu opala..

w waszym pociechom w ogóle wycierają się włoski? moja jak miała czarne i długie tak ma..

Margola u nas prawie wszystkie sie wytarly ;-) na poczatku wytarly sie na czubku z przodu glowy nie wiem jakim cudem bo przeciez na tej czesci nie spi a teraz reszta sie wyciera ;-)

Ja też najczęściej przemywam buźkę wacikiem z wodą przegotowaną, czasami smaruję mleczkiem nawilżającym.

Mojemu małemu włosy się wytarły kilka tygodni po porodzie, teraz mu odrastają, za dużo ich nie ma ale łysy nie jest :-D

mój młody też ma długie i blond tak jak miał tylko teraz trochę jaśniesze :)

pępek już super, schowany :)

do kąpieli używam niveababy 2w1 a potem smaruję balsamem nivea :) na słońce ziajka, bo tak jak mówisz margola w cieniu też opala

czy ktoras z Was miala moze kontakt z przepuklina pepkowa? poczytalam troche w necie ale wiecie jak to jest czasami z wiadomosciami z netu :sorry:

reklama
Do góry