reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

reklama
no moze po szczepieniu, ale butle by pila a piersi nie??
a kiedy jest drugi skok rozwojowy?

nie wiem, mialam przygotowana butle, mialam jej dac(musze zaraz po przebudzeniu bo jak juz sprobuje do cyca to potem nie wypije mm) no ale cyc pelny i wielki, tyle walczylam o pokarm i teraz znowu mialabym nie karmic czesto...dalam jej cyca, przyjela na klate:) i zasnela na godzinke, teraz sei budzi. wydaje mis ie ze nie chce prawego, tylko lewego pije.... ja nie kumam naprawde tego
jest juz spokojniejsza niz wczoraj...moze to przechodzi...

mitaginka ja Ci współczuję tak non stop z Tysią!! dziewczyno ale jesteś dzielna i silna!! buziak

baby nei chce mi sie odciagac...ja z jednej piersi sciagam 20 ml albo i mniej!! elektrycznym pewnie wiecej by zeszlo ale mam reczny i w zasadzie w ogole nie potrzebuje laktatora wiec sie nie obkupiłam;-)

gadalam z lekarką bo przed chwila do mnei dzwonila, mowila ze to po sszczepieniu moze byc... jakby co to dac panadolu 2,5 ml...

Morgaine, a może w jednej piersi masz mniej mleka albo słabiej leci i Mała musi się więcej namęczyć i dlatego woli tą drugą. Ja od dwóch dni mam w jednej piersi dużo mniej mleka. W ogóle ta pierś jak się napełnia to tylko w jednym miejscu a reszta jakby pusta. Czuję, że to zastój.

Ogólnie zaczyna mi się tragedia mlekowa i coraz mniej ściągam. To wszystko przez to, że nie mam kiedy przy Małej i ściągam nieregularnie.

A jeszcze jeśli chodzi o problemy z piciem mleka to mogą być uszy. Ale skoro pije butle to na pewno nie to. Ja jestem po prostu już przeczulona i jak tylko Gaba przerywa chociaż na chwilę jedzenie to się boję, że zapalenie ucha wraca :/

cucu a jakie sa inne objawy tego ucha?? wiem ze jak dziecko raczką pociera o ucho i placze to moze byc to.... ale jeszcze cos? kurcze moja bez czapki duzo chodzi...

a co do piersi, to akurat nie chce tej co zawsze miala duuuuzo mleka, tylko tą 'pustą' pije i w efekcie ta pusta juz tez szybko sie napelnia, ale ta pelna to juz bolec zaczyna...

Zazwyczaj objawem zapalenia ucha jest gorączka, ale moja nie miała nawet lekko podwyższonej, dlatego nic nie podejrzewałam. Płakała po kilku pociągnięciach butelki, czasem się dosłownie darła. No i jak pediatra nacisnęła na uszko, tzn na to miejsce z chrząstką od strony policzka to Gaba piszczała momentalnie. U nas innych objawów nie było, żadnego pocierania o ucho, nic żebym się domyśliła sama. A pediatra jak tylko usłyszała, że przerywa jedzenie i płacze to zajrzała do uszka i było czerwone.

Jak pytałam na oddziale to nikt mi nie kazał zakładać czapki w upały. Podobno właśnie najgorzej jak się dziecko przegrzeje. Jak w wózku jest to wystarczy, że budka osłania od wiatru. Ewentualnie mówili, żeby zakładać chusteczkę lekką albo opaseczkę. W ogóle mi się oberwało od lekarzy, że dziecko za grubo ubieram. Przyjechaliśmy do szpitala jak był upał i Mała była ubrana w krótkie spodenki i bluzke z krótkim rękawkiem a pediatra powiedziała, że w upały to w samej pieluszce powinna być :/ Dziwnie mi tak dziecko wygolasić. Ale odkąd ubieram ją cieniej to prawie potówek nie ma, więc coś w tym jest ;)

Marma a jak dlugo Kacper mial ta przepukline?
Morgaine u nas niestety mlody tak robil jak nie chcial juz cyca tylko wolal butle :-(

Morgaine moja kumpela ma to samo co opisujesz i też po szczepieniu jest także nie przejmuj się to przejdzie!

reklama
jakich pieluszek używacie?? my do tej pory pampers( new baby 1,2) teraz zmieniliśmy na activ baby 3 i małemu pojawiają sie na ciele plamy rózowe...na plecach brzuszku nóżkach..... nie wiem ale myślę ze to od pampersów bo nic innego nowego nie ma wprowadzonego mleko ma ciagle to samo proszek do prania tez...... a te 3 pampersy maja aloesowy wkład.... może od tego??
czy ktoś stosuje belli pieluszki??? nie wiem na jakie zmienić.... rossmanowskie odpadają

Do góry