reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

ja chusteczek już nie używam od dawna, tylko woda i płatek kosmetyczny (specjalny for kids)
a to odparzenie pewnie jest od tych częstych kup, bardzo często zmieniam pieluchy, co godzinę (czasem częściej), więc tym bardziej mnie to odparzenie martwi

a u nas nie bardzo sprawdzi się leżenie bez pieluchy, bo Martynkę trzeba praktycznie cały czas nosić...

reklama
co na odparzona pupki? smaruje regularnie sudocremem, ale odparzenie z dnia na dzien wieksze, wnioskuje, ze dzisiaj Tysia jest mega rozdarta moze przez to, ze to ja piecze? ma b. czerwone...
Nie wiem czy się nie powtarzam-mąka ziemniaczana jest dobra-zamiast pudru.Pudru to ja w ogóle nie używałam,ale mąkę ziemniaczaną-tak i pomagało.I do tego wietrzenie pupy.Może jak zaśnie to zostaw Tysię bez pampersa,daj jej podkład po pupcię i wietrz,wietrz,wietrz!!!Powodzenia!
Jest jeszcze Linomag-nam też pomagał.

Moja tez robi sporo kupek, ale w sumie nie mamy odparzen, tylko jakies niewielkie zaczerwienienia, traktuje je sudocremem lub linomagiem - baaardzo cienkimi warstwami to nakladam i tylko wtedy. Jak pupa jest ladna, to tylko myje i nie smaruje zadnym kremem, niech sobie skora pooddycha, bo jakby nie bylo kremy tez jakos zatykaja pory. No i tez myje woda i wacikami, niestety maz uwzywa mokrych chusteczek, ale o tyle dobrze, ze rzadko Ja przewija ;-) No i tak jak reszta powiem, ze wietrzenie pomaga. Zawsze przy kazdej zmianie pieluszki zostawiam Mala na moment, zeby sobie powierzgala nozkami to i pupka ma czas na pooddychanie :-)

a mają Wasze maluszki ciemieniuchę?
u Tysi chyba się zaczęła, cała główka jej się łuszczy na maksa
czytałam, że trzeba natłuszczać i wyczesywać
coś jeszcze można z tym zrobić?

na dupcie tylko puder ;) a jak sie zaczerwieni to bepanthen najlepszy, sudocremu nie wolno czesto uzywac, ja bardzo czesto zmieniam pieliuchy :tak:

Kozica, już myślałam, że tak Ci śpi do rana bez pobudki.

Dziewczyny, czy któraś z was ma lub miała do czynienia u malucha z nadmiernym napięciem mięśniowym. Bo mój Mateusz ma wszelkie objawy powyższego (ciągle zaciśnięte piąstki, wyginanie się w łuk, brak snu w ciągu dnia, wierzganie nogami, przekręcanie się nienaturalnie w jedną i tę samą stronę itp.). Chcę małego zarejestrować do pediatry, może nam da skierowanie do neurologa. Już się boję, że to przez moją anemię w ciąży albo zakażenie w ostatnim miesiącu. :-(

reklama
Morgaine- z tym mlekiem to zrobilam na wacik i nic nie pomoglo wiec przemywam sola fizjologiczna plus biodycyna w kroplach. ale szczerze powiedziawszy srednio pomaga
moja pediatra stwierdziła że jeżeli po dwóch tyg nie przejdzie po przemywaniu oczka solą fizjologiczną i po 10 dniach stosowania biodacyny to do okulisty trzeba się wybrać ponieważ może być zamknięty kanalik łzowy

Do góry