reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

mitaginka, gdzie Ty takiego męża znalazłaś, mój M to się nawet nie obudzi o ile Tymek za głośno nie mruczy jak Go karmię i dupsko przebieram. Ale luz, bo On do pracy a ja nie, to niech sie chociaż wyśpi, a mnie to nie przeszkadza, że ja sama w nocy przy Tymku robię.
Co do czapki, ja ubieram taką cieniutką.

reklama
Aaaa, dziewczyny, jakich kremów z filtrem do buzi stosujecie? Ja kupiłam z musteli ale strasznie mnie denerwuje, jest taki jak maść cynkowa, mega gęsty i biały, nie chce się za dobrze rozsmarowywać na tej buziuńce małej...

Mój mąż przewaznie się budzi tez tylko wtedy jak młody marudzi, a tak to śpi ale on o 4 rano wstaje do pracy więc niech śpi, ja potem dosypiam z młodym do 7-8 rano więc luzik :) sama go ochrzaniam jak nie idzie spać jeśli już sie obudzi

ducha też mam mustellę i też uważam, że jest beznadziejna

mój też chodzi do pracy, ale mnie to nie wzrusza :-D
uważam, że on w tej pracy lepiej odpocznie niż ja w domu z wrzeszczącą małą, więc wyrzutów sumienia nie mam żadnych- w końcu to nasze dziecko a nie moje ;-)

Mitaginka, tak samo myślę z ta praca. Czasem to ja bym poszla za mojego M do pracy. Ja w domu wcale nie odpoczywam.

Mitaginka, Ducha nivea i ziajka są takie same, tez zostawiaja białą warstwę, chyba wszystkie z dużym filtrem dla maluszków takie są

mój też chodzi do pracy, ale mnie to nie wzrusza :-D
uważam, że on w tej pracy lepiej odpocznie niż ja w domu z wrzeszczącą małą, więc wyrzutów sumienia nie mam żadnych- w końcu to nasze dziecko a nie moje ;-)

nie chce na swojego narzekac, bo sie zajmuje Mala, ale pieluch nie lubi zmieniac, bo smierdza, a co ja mam powiedziec?! Kilka razy dziennie i nawet nie pomysle, ze cos mi smierdzi tylko robie i tyla.
A w nocy to ja zajmuje sie Mala, czasem tylko jak juz Mala marudzi nieziemsko dlugo, po 2h np, to juz z bezsilnosci i wkurzenia pozwalam Jej plakac niech Tatus wie, ze dziecko w domu i lekko nie jest ;-)
Poza tym, Oni w pracy sa 8h i po tym bajlando, a my, matki 24/7 przy dziecku i tez mamy placone (macierzynski), a odpoczynku niet!

Mitaginka, Ducha nivea i ziajka są takie same, tez zostawiaja białą warstwę, chyba wszystkie z dużym filtrem dla maluszków takie są

ja smaruje najzwyklejszym bambino chyba. Dobrze sie daje rozsmarowac, pozostawia fajna warstwe i nie narzekam. Tyle, ze u nas to slonca z latarka szukac, wiec jakies wielkie filtry nie sa potrzebne...

moj maz to nawet sie nie budzi jak pozwalam malej plakac zeby go specjalnie obudzila. Po 1-2 min daje spokoj bo mi malutkiej zal. Ja mam bardzo lekki sen czyt czujny wiec kazde malutkiej chrypniecie mnie budzi. ale nie narzekam, wole tak niz maz zmeczony w pracy a ma fizyczna prace.

reklama
a mój wstaje za każdym razem w nocy żeby małego pionizować do odbicia a potem go usypia... kiedyś mu mówiłam że nie musi za każdym razem ale usłyszałam że to też jego dziecko- a że mi to na rękę to nie wracam do tematu:-D

a co do pionizacji- pytałam o to w szpitalu pielęgniarki od noworodków i powiedziały że one tego nie robią nawet po mm tylko układają dzieciaczki na boczku, ja jednak pionizuje bo inaczej dużo się ulewa czasem po odbiciu też ale zdecydowanie mniej....

Do góry