reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

mitaginko to odbijanie przy persi nie jest tak istotne jak przy butli. Oczywiscie lepiej odbic ale jak spi to dac spoko. Ja tez zwlaszca w nocy jak jej sie nie chce odbic to nie meczze tylko koniecznie klade na boku

reklama
mój mały zdecydowanie szybciej odbija jak się go przez ramię przewiesi, nie wiem jak wy pionizujecie, ale u nas się to najlepiej sprawdza.

ja juz prawie wcale nie odbijam. na poczatku tak, bo duzo ulewal i jesli nie odbijalam - chlustalo z niego pod cisnieniem, ogromne ilosci. teraz nie ma prawie problemow z kupkami i pierdzioszkami, ani nie ulewa, wiec nie pionizuje (tzn owszem, nosze go duzo w pionie ;-) ale nie pionizuje po jedzeniu). zreszta zauwazylam, ze on sam ladnie juz odbija, klade go sobie na reku w poziomie i sam ladnie sobie radzi.

Moja zazwyczaj zaczyna byc nieposkojna, kreci sie i wyje cala czerwona, jak chce Jej sie odbic. To znak ze trzeba do pionu ;-) No i zazwyczaj szybko odbija, pare chwil i po sprawie. A jak beknie to ho ho :-D No i ponoc po mleku matki szybciej sie odbija niz po mm, ale nie wiem do konca czy to prawa?

dranissimo ja mm podaje rzadko, raz na killka dni. zawsze od razu sie odbija po mm, a po piersi nie zawsze sie odbija. nie zawsze tez daje. w nocy nigdy. w dzien tak, bo sie przytulam tak do malej:) no i jak jest w chuscie to jest pionowo, czasem nawet 2-3 godz...

Zastanawiam sie nad chusta. Jaka masz morgaine? Wiem, ze juz bylo mase na ten temat, ale wroce tylko tak na moment o tym ;-)
Preferujecie te mei tai, czy bardziej te dlugasne, motane...?

edit: od kiedy mozna nosic w nosidelkach?

a propo`s odbijania - rozmawialam na ten temat z pediatra jeszcze w szpitalu, stary dziadek ale taki prawdziwy lekarz z powolania, z ogromem milości do dzieciaczków i powiedzial, że jak się nie odbija to znaczy, że Maluch się nie nałykał powietrza i nie szaleć z noszeniem dwie godziny. Parę minut, nie ma beka to nie... zostawić. Ja w nocy też nie zawsze biorę na łapki jak zaśnie, to śpi. Albo klade się tak na w pół leżąco i biorę Tymka na brzuszku na siebie, wtedy też bekol poleci. I to jaki... :szok:

reklama
Do góry