reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

ile kupek dziennie robią Wasze dzieci?
Tysia robi ich pełno, ja wiem, że na piersi kupki mogą być po każdym karmieniu, ale ona nie robi jednej po karmieniu, tylko kilka- jednym słowem sra i sra :zawstydzona/y::szok: nie wiem, czy tak być może...
mi to znowu rozwolnieniem pachnie... a od zawsze tak ma czy od paru dni?

reklama
moja potrafi 3-4 dni nie robic kupy a pozniej robic co chwile. jak od zawsze Tysia tak robi to chyba ok. A po nocy tez? bo u nas juz od ponad 2 tyg nie ma wiec chyba sie normuje organizm

u mnie kupa raz na 3-4 dni(tzn. u Niki:)). brzuch nie boli wiec sie nie martwie. ale starszak mial co chwile kupe i bylo ok. nawet byl sluz w niej i raz drobinka krwi i pediatra poweidziala ze ok (ja juz zpampersem z kupą d oniej pojechalam bo wydawalo mis ie ze biegunka...)
mitaginka są dzieci ktore nie toleruja mleka matki. musza pic specjalne, b.drogie mleko, ale na recepte jest zniżka chyba z 60% na to mleko i wychodzi w sumie normalnie... jak nie toleruje laktozy to kazde mm bedzie nietolerowane przez nia. musi byc specjalne, gorzkie (fuj) mleko, podaje sie je letnie bo im zimniejsze tym lepiej smakuje... no i dzieciaczki je piją ze smakiem jak normalne mleko...

na piersi tak może być, ze dziecko robi jedną albo kilka, młody czasem i 10 robi w ciągu dnia, tak ma od początku :)

Mój robi w przedziale od 3-6 dziennie. A podaję mu raz dziennie na noc o 20:00 mm.

a pionizujecie po jedzeniu?
mi sie wydaje to bezcelowe, czesto jest tak, ze małej sie odbije, a i tak uleje, zwłaszcza jak dostanie czkawke po jedzeniu, co jest czestym zjawiskiem
widzicie sens w pionizowaniu?

reklama
a pionizujecie po jedzeniu?
mi sie wydaje to bezcelowe, czesto jest tak, ze małej sie odbije, a i tak uleje, zwłaszcza jak dostanie czkawke po jedzeniu, co jest czestym zjawiskiem
widzicie sens w pionizowaniu?
ja pionizuje i widze ze maly nie ulewa tak. A jak widze ze mu idzie to szybko do pionu i polyka :-D haha chwile potrzymam i jest ok. Pozatym on sam sie tego dopomina. Jak pije i zaczyna sie wiercic to znaczy ze chce mu sie do pionu i odbic. chwile tak trzymam i potem wcina dalej :-)

Do góry