reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

reklama
my kąpiemy nadal w wanience ale tylko dlatego, że na naszym piętrze w domku mamy prysznic z płytkim brodzikiem :-(
ale gdybyśmy mieli wannę to już dawno kąpiel w niej by się odbywała ;-)

Od baaaardzo dawna w normalnej wannie...I mały nawet już nei siedzi tylko sobie stanie trzyma sie wanny a ja go myje...Potem bach na brzuś i zabawa w najlepsze...Czasem posiedzi ale niezbyt chętnie...My mamy duża wanne więc mały ma taki mini basen zawsze wieczorem :-) Ja sie tam cieszę bo woda wyciąga wiec zasypia mi już przy ubieraniu :-)

My też już dawno moczymy Kluska w dużej wannie To praktyczniejsze bo nie muszę połowy łazienki wycierać:tak: Też kompie się na stojąco Do siedzenia przekonuje go tylko zabawa słuchawką prysznicową:-D i nauczyłam go myć głowę pod prysznicem Puszczam wodę rosą a on "przebiega" przez strumień I oczywiście potrzebna będzie ci mata antypoślizgowa

Olka dopiero od paru tygodni siedzi stabilnie i do wanny przeszliśmy w poniedziałek, równo w jej skończony 9 miesiąc. Wanienke mamy dużą ale już mnie męczyło to wnoszenie wanienki, stelaża, wlewanie , wylewanie wody i potem "eksponat" stojący w dużym pokoju.
Moja to jest taki leniuch że musiałam złapać " Strażnika wspomnień " i nagrać ją jak leży na płasko w wanience niczym emerytka i nawet sie nie ruszy :-) Teraz jak już potrafi pewnie siedzieć to sie troche ożywiła

Ja gdybym młodego kapała dalej w sypialni to pewnie musiałabym sąsiadom za malowanie płacic po zalaniu :-)..
on tak wierzga nogami i macha zabwkami obraca sie wstaje siada odkręca wode.. szkoda gadac.. i nie che sie klasc zaraz wyje:-)

reklama
U nas jeszcze inaczej....Piotrek ma nadal w dużej wannie ta gabke z małej...Kłade go na niej i myje a ten leży grzecznie i czeka aż skoncze...Potem go sadzam i wtedy dopiero zaczyna sie meksyk :-D Cała łazienka i ściany mokre...no i ja...Potem wyciągam go z wanny stawiam przy niej on sie trzyma a ja go wycieram...Zawsze pojęczy troszke no ale trudno...woda ciepła nie będzie wiecznie...:-) W tej chwili młody ma więcej swoich zabawek w wannie niż w koszu...A nie wszystkie do pływania sie nadają :-D :-D

Do góry