reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

aga noooo wieszzz takie intymne pytania zadawac:cool2:

;-)

Pampers i bodziak z krotkim rękawkiem

:-D
ale nie to, żeby mnie zaszokowało, że sam pampers.
Skrzat kilka razy w dzień spał w samym pampersie i był zadowolony.
raz nawet pozwolił się przykryć ;-)

u nas konsekwentnie się wydostaje spod pieluszki i śpi bez przykrycia.
może jak będzie chłodniej to się przestanie tak buntować.

No juz myslalam. Michas przestal sikac w pampersa jak niecale dwa lata mial i bylo w miare szybko ale szesc miesiecy to przeginka na maksa ;-)

noooooo ...................

reklama
my czapeczkę również tylko przeciwsłonecznie...a skarpetek nie zakładam prawie w ogóle no chyba że chłodniej na polu jest to wtedy tak...

w nocy równiez bez skarpetek....

No juz myslalam. Michas przestal sikac w pampersa jak niecale dwa lata mial i bylo w miare szybko ale szesc miesiecy to przeginka na maksa ;-)

A 9 miesięcy??? Kuzynka mojego wujka była sadzana na nocnik jak tylko zaczęła być "zdolna do siedzenia" i ponoć jak miała 9 m-cy to sikała na nocnik... tylko muszę się wujka dopytać, jak na niego wołała :sorry2::baffled::-p

Co do przeginania: siedzi u mnie babcia, maly jak zwykle sie drze, bo chce usnac, ale nie moze( bo swiat jest taki ciekawy, a mi sie spac zachciewa!). Upal 35stopni, maly w body na ramiaczkach, ja go usypiam, a babcia ciagle mowi: przykryj go kocykiem, bo na pewno mu zimno i dlatego usnac nie moze. Ja patrze na Bartka, a on tak goracy, ze az pot ma na twarzy, a babcia konsekwentnie: na pewno jest mu zimno.

Co do skarpetek: jak bylismy na usg bioderek, to pani ortopeda mowila nam,zeby ich unikac, bo najlepiej, jak dziecku nie krepuje sie ruchow. Bartek raz w zyciu mial skarpetki na nogach. Teraz ubieramy go w body z krotkim i polspiochy, a jak jest bardzo cieplo to samo body albo rampers.Ciagle slysze, zeby mu czapke zakladac, bo mu uszy zawieje i mu zimno. Wtedy pytam dlaczego my w takim razie czapki latem nie nosimy. Slysze- bo mamy wlosy. To ja pytam- czemu moj ojciec w czapce nie chodzi? ( jest lysy). Slysze- bo jest dorosly ;-) hehe

my dzis na szczepieniu bylismy .... i nie moge wyjsc z dumy moj synus nawet nie pisnal ani przy pierwszym ani drugim wkluciu tylko patrzyl tymi slepiami z ufnoscia na mamusie... przy pierwszej dawce lekko krzyknal:tak::tak: jeszcze jedna dawka i troche z glowy... (my opoznieni ze szczepieniami)

babcia ciagle mowi: przykryj go kocykiem, bo na pewno mu zimno i dlatego usnac nie moze. Ja patrze na Bartka, a on tak goracy, ze az pot ma na twarzy, a babcia konsekwentnie: na pewno jest mu zimno.
:rolleyes2::rolleyes2: najgorzej, ze czlowieka szlak moze trafic jak dziecko ryczy a ktos swoje dobre rady daje.... a swoja droga jak bedziemy w wieku naszych babusiek to moze tez bedziemy marznac caly rok:wink::wink: (nawet nie probuj myslec jak bedzie chciala go ubierac zima...)

u nas tez czapeczka z daszkiem p/slonecznie albo chustka lniana(bandamka, wandamka-jak kto woli|)

reklama
Ja ostatnio jak bylam u rodzicow i bylo tez sporo ponad 30 stopni to wlozylam synu krotkie spodenki na szelkach takie ekstracienkie. Poszlam do lazienki i nieopatrznie zostawilam syna przy babci. Jak wrocilam to mial nogi opatulone tetrowa pielucha. Bez mozliwosci ruchu oczywiscie. Spytalam czy jak rusza nogami to wiatr robi i mu bardziej zimno

Do góry