reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Młoda też śpi w bodziaku z krótkim rękawem a na spacer jakiś rampers albo sukienka,albo bodziak-ważne żeby nie było więcej niź jedna warstwa:tak: plecki zwykle też całe mokre i kark(może od tego się załatwiła :dry:) Pediatra powiedziała, żeby nie zakładać czapeczki ani skarpetek(rzeczywiście jak leży to pod czapką-karczek spocony!)No i wczoraj też jej potówki wyszły na pleckach i piersiach:wściekła/y:
Póki co nic wstrętnego nas nie pogryzlo ale te małe muszki mnie dobijają przyklejaja się do wszystkiego, jestem ciekawa ile młoda już ich zjadła jak oblizuje rączki?:-p:sorry2:

reklama
Bartek śpi w piżamce bez rękawków i stópek, ale za to całą noc mamy okno otwarte bo byśmy nie wytrzymali taka duchota.
Na spacer ubieramy koszulkę i krótkie spodenki ale mały i tak ma spocony karczek.
Raz Bartka ugryzł chyba jakiś komar ale na drugi dzień wszystko zeszło.

dziekówka anihira:tak:
u nas narazie ni widu ni slychu komarow:-D w dzien jest tak duszno wczoraj 31st. ze w samym pampersie. w nocy bodziek krotki i albo pieluszka (dopoki spi sam) a jak ze mna to nic od czsu do czasu go poszewka przykryje.... pod koldra caly mokrusienki byl...

do spania body z krótkim rękawem i ewentualnie przykryty pieluszką tetrową na nogach.
w dzień ostatnio sypia w samym pampersie i przykryty tetrą.

Nathanek już od dwóch dni śpi w samym pampersie, bo inaczej jest niewyróbka. U niego w pokoju jest 27-28stopni. Do tego okno otwarte, dopóki ja spać nie idę. W ciągu dnia bodziaki na ramionczkach bądź rampers.
Na szczęście dzis już się ochłodziło i pada, także powietrze trochę inne.

Ja kupiłam odstraszacz na komary mam go u nas w sypialni. A u Nathanka moskitiera. Komarów i muszek u nas full.

spanie w body z krótkim rekawem. Nad ranem próbuję narzucić tetrę na nogi ale zaraz skopuje.
Spacery w samym bodziaku a ponieważ na działce mnóstwo paskudztwa to zakładam moskitierę a i tak codziennie mamy nowy ślad ugryzienia

młody opalił nóżki i rączki i kupiłam kojące mleczko na dobranoc z jonsona...dla nas jest ok...innych specyfików nie próbowałam...

reklama
Do góry