reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Kurcze Małpko u nas też sie zaczeło suchym kaszlem...a teraz mam małego meczennika w domu i zagrożenie podawania antybiotyku...na szczęście nie ma temperatury....Oby to nie było nic strasznego....:tak:

reklama
nasza malizna też coś choruje od tygodnia katar i ciągle zielone śluowate kupy
dziś lekarz stwierdził że tylko przeziębienie ale znów martwię się że ten ślu nie zginie tak łatwo (ostatnio był miesiąc w kupie i mała miała problemy z przybieraniem na wadze) ooojjj żeby tylko się to nie powtórzyło...

zdrówka dla dzizeciaczków!!! :tak:

dziewczyny a jak ubieracie dzidzie do snu i czym przykrywacie jak jest tak ciepło?
A okno uchulacie na noc czy nie?

A jescze jak ubieracie maluchy na spacer? U nas taka duchota ze mała ciągle spocona. Na ramionkach z tyłu i z przodu powyskakiwały jej czerwone krosteczki i teraz nie wiem czy to potówki czy uczulenie na pokarm?

:baffled:

Mały śpi w rampersie albo bodziakach z kr.rękawkiem...przykrywam lekko kołderką tylko nóżki...ubrałam mu leciutką pościel wiec jest ok...okna nie uchylam za to balkon jest całą noc otwarty(w pokoju gościnnym)...na spacer też w jakąś koszulke z krótkim rękawkiem i krótkie gatki albo krótkie gacie i koszulka bez rękawków...najlepiej mu bez niczego w samej pieluszce ale to tylko w domu :-D ;-) bardzo chętnie otworzyłam bym na noc okno ale mały ma łóżeczko przy oknie i każdy samochód go budzi...

U nas pielucha lus powłoczka na kołderkę, albo bodziak z krótkim rękawem, pielucha i nic. No i obowiazkowa moskitiera.

A jak u Was z reakcją na komarzyska? U nas, odpukac, narazie ok, pogryzą to pogryzą, ale slady znikaja błyskawicznie, nie to co u starszaka i mamusi :-(.

u nas śpi w bodziaku z krótkim rękawem, śpimy razem więc jest pościel, ale zawsze jest rozkopana - ale w taką duchotę to się nie dziwię, okno mam uchylone - a dziś przeszła mega burza, więc okno zamknęłam, mała jak wstała miała całe plecy mokruteńkie! poduszka przemoczona niemalże.... :-(
na polko jak wychodzimy to sam bodziak z krótkim a ostatnio bez rękawków :tak: ale była mega duchota, w domku lepiej jej się spało, na polku nie dało rady :no: a dziś po tej burzy niby mokro ale duchota znowu :baffled:

my również śpimy w body z krótkim albo rampers. w nocy okno lekko uchylone..

na spacer jak wychodzimy to młody ma koszulkę z krótkim albo na ramiączkach i gacie...

co do komarów to na razie ( odpukać) nie pogryzły....

A mi młodego albo komar albo jakaś muszka pogryzła...ma dwa ukąszenia na dłoni i dwa na główce...najgorsze jest to że to było jakies 2 tygodnie temu i do dzisiaj nie zeszło...Pani Dr. zapisała Zyrtec 5 kropli do herbatki...stosujemy dopiero 2 dzien wiec średnio widać poprawe...może to czymś posmarować?? tylko czym....? nie zauwazyłam żeby go to swędziało ale paskudnie wyglądają takie bąble...

reklama
adiva kup sobie fenistil w żelu i smaruj punktowo na te krostki i raczej na noc bo tego nie powinno się wystawiać na pełne słońce

Do góry