reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Jak już wcześniej pisałam moja Buba przewraca się z plecków na brzusio od miesiąca i tez mam z nią cyrki...ze spaniem w łóżeczku radze sobie za pomocą poduszki-wkładam ja do łóżeczka i blokuję Natalkę aby nie mogła się przewrócić na brzusio.
Dzięki jej osiągnięciu ja życia nie mam-przewinąć jej nie moge-bo obrót na brzuch,przebrac nie moge-bo obrót na brzuch a wyobraźcie sobie co ja z nią mam jak ja kremuje-krem jest wszędzie:confused2::confused2::confused2:nawet na leżaczku próbuje się przekręcić...Doszło nam powolne pełżanie po play macie-jeszce troche a będę ja ganiać:sorry:

reklama
Dziewczyny - jaki macie sposób na obcinanie paznokci dzieciaczkom ?
ja usiłuję poobcinać podczas karmienia. zawsze szło nieźle, ale ostatnio Skrzacik uwielbia mnie podczas ciumkania "obmacywać" i ciężko chociaż na chwilę unieruchomić mu łapinkę.
a rosną te pazury u rąk na potęgę !!!

my przedtem przy cycu, teraz niestety nawet obcinanie paznokci mu przeszkadza przy cycaniu. Teraz paznokcie obcinam jak Filip śpi :tak:

Na spiocha, albo ktos go zagaduje, a ja tne ;-)
Ja mam problem z obcinaniem pazurkow u nog. Zawsze to robie na przewijaku, tylko ze wtedy najbardziej macha nogami, bo go nic nie ogranicza ;-) Daje mu opakowanie platkow kosmetycznych w lapki i przez chwile sie nimi zajmuje, a ja tne pazury.

Pytanko z innej beczki - po kąpieli na noc wieszam u wezgłowia łóżeczka ręcznik. Wysycha no i nawilża powietrze. Ostatnio jako, że Mała opanowała poruszanie sie na pleckach sposobem tyłkowo-nożnym (podnosi tyłek odpycha się nogami i juz jest 10 cm dalej) ze środka łożeczka namiętnie przesuwa mi się w strone tego ręcznika i przytula główkę i tak przytulona potrafi pięknie spać. W dzień zaczęłam wieszac kocyk i chocbym nie wiem jak daleko ja odsuneła od tego ręcznika/ kocyka ona dalej swoje.

Czy Wasze dzieciaczki też tak mają? I czy ktoraś z Was posiada szmacianke-przytulankę np.
Osiołek - przytulanka FEHN żółty, mięciutki! (647860597) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/item647234765_g_miekka_przytulanka_szmacianka_myszka_polecam.html#galleryCzy sprawdza się Wam taki przytulaczek a moze macie inne sposoby (przytulanie się do pieluchy tetrowej)?
Ochraniacz jednak będe musiała kupić, bo na poczatku argumentem przeciw było to,że nie bede dzieciaka widziec z naszego łóżka ktore stoi obok łóżeczka.

Wyraźnie Malutka szuka bliskości, a moze zwykłą przytulanka sie sprawdzi.... Czy nie jest za wcześnie?
Podoba mi się coś takiego, ale w wersji mniejszej
http://allegro.pl/item638105161_fehn_przytulanka_przytulny_osiol_fioletowy_duzy.html

reklama
obcinamy paznokcie obcinaczem i jak Filipek wierzga nogami i rekami, a ja gadam do niego jakby to bylo cos bardzo interesujacego...:tak:
co do misia przytulanki <mr.sleepy> bez niego maly nie umie juz zasnac my mamy zyrafke z "nici"

Do góry