reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

u nas też Ola śpi ze mną, głównie przez karmienie no i kurczaki lubię z nią spać :tak::-) też zastanawiałam się kiedy do łóżeczka ją odstawić, ale póki co nie da rady bo i tak często się karmimy...
no i ja też należę do tych, które w ciąży nie wyobrażały sobie wspólnego spania z dzieciaczkiem ;-)

reklama
Aga-q to babom dogadałaś!:-D
Młoda grzecznie śpi w łóżeczku:tak:tylko nieraz jak sie rano obudzi i marudzi( a budzi sie o 5:-:)crazy:)to zabieram ja do wyrka i próbujemy jeszcze troszkę pospać:-)

Kubuś śpi w łóżeczku od początku Nawet jak karmiłam piersią to spał u siebie. U nas to było bez znaczenia bo na płasko nie umiał złapać piersi więc i tak musiałam wstawać :tak: Sypiał z nami tylko jak miał mocne kolki i nie pomagało nic poza tuleniem :happy:

Co do paznokci - sadzam albo polklade se syna na kolana tylem do siebie i obcinam.

Co do spania - od jakiegos poltora miesiaca syn spi w lozeczku. Wczesniej bylo roznie raz tak a raz tak. Biore go na karmienia i odkladam. Pozniej kolo 5 biore juz na stale zeby sie nie wybudzil o 5:20 na maksa. Teraz na wyjezdzie spi ze mna i jest lekka masakra bo jak mnie czuje obok to szuka cyca i najchetniej by go trzymal w gebie cala noc. Dzisiaj w nocy sie wkurzylam i w koncu polozylam sie w nogach lozka to spal spokojnie a i ja mialam swiety spokoj i moglam kimnac... Dziwne jak szybko glod przeszedl
W ciazy tez bylam przeciwna bo Michas w ogole z nami nie spal i nie czulam takiej potrzeby a okazuje sie ze kazde dziecko inne i wygoda matki tez inna

polozylam sie w nogach lozka to spal spokojnie a i ja mialam swiety spokoj i moglam kimnac... Dziwne jak szybko glod przeszedl

a nie czułaś jak Cię chwyta za palucha u stopy ;-)

kazde dziecko inne i wygoda matki tez inna

no wygoda matki to bardzo ważna rzecz ;-)
jak się karmi raz to można się zwlec z wyrka, wyciągnąć bąka z łóżeczka i odłożyć.
ale jak się karmi 3 czy 4 razy to takie wycieczki to samobójstwo ;-)

Ej babeczki wczoraj z mordem w oczach zabiłam komara latającego nade mną i Małą w trakcie karmienia. Jakie znacie sposoby bezpieczne dla naszych smyków na pozbycie się/odstraszenie tych krwiopijców wrednych????

Aga no to teraz dałaś im temat do plotek.
Nathanek śpi w łóżeczku, w łóżku z nami spał na początku kilka razy. A teraz tylko łóżeczko, do łóżka kładę go nad ranem jak karmię, ale potem z powrotem do łóżeczka. Jak go raz zostawiłam to się nudził. A tak to w łózeczku ma zabawki i się bawi a potem jeszcze zasypia

reklama
U Filipka strasznie suchy buziak ostatnio...kupiłam krem oilatum jak posmaruje to jest ok...alerano znowu takie suchosci....
czy u ktorejs z was dzieciaczki maja sucha skóre??

Do góry