reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

ewako pisze:
Madzia a czemu az 3? choc  tak niewim po co pytam jak i tak za chwile nie bede wiedziala o co biega.... :(
Jeszcze nie odrobilam lekcji o szczepieniach

3 wkłucia-bo jedziemy programem obowiązkowym plus HiB. 2 wkłucia-obowiązkowe, przeciwko HiB-jako trzecie. Ale oczywiście szczepienia nie było, bo SŁUŻBA ZDROWIA STRAJKUJE ! Osiwieć można ::).

reklama
Znowu. A miałam tyle pytań, nie podoba mi się jej kaszel, chrychanie, coś jej jakby osiadało na oskrzelikach. I nie za bardzo wiem, czy to normalne, ze puszcza takie śmierdzące bąki. No i niczego się nie dowiem, bo lekarza nie ma, co za świat.

ja pytalam Madzia o kaszel jak zdarza sie tak 2 razy na dobe to ok. Po prostu oczyszcza drogi oddechowe. A moje dziecie tez chrypie, to aspirator idzie w ruch ( niedobra matka jestem bo nawet o 00.00 potrafie mu to cos wyssac), pod warunkiem ze to z noska.

Kurde ja mam dzis wizyte u ortopedy czyzbym jednak nie miała? ??? ??? ???
dzwonie

No i bylismy u ortopedy i bioderka idealne. Ale baba mi nie chciała dac skierowania na usg bioderek ??? ??? ???
a przecie to refundowane. czy myslicie ze powinnam isc? My jeszcze nie robiliśmy usg

Ja znalazłam sobie przychodnię gdzie robili do razu USG.
Przy badaniu bioderka wyglądały pięknie i odwodzi równiuteńko a na USG wyszło ze jedno troche zle wygląda i dostaliśmy zalecenie pieluchowania, więc moze jednak upieraj się przy tym skierowniu. Pogadaj z pediatrą moze Ci wypisze.

Ewako, ja w ogóle nie rozumiem co to znaczy kurczę, ze nie chciała ??? Nie ma chcieć, tylko musi dać. U mnie ortopeda na badaniu od razu robił USG, myślałam, ze to jest standard wszędzie. Poproś pediatrę.

moj na pocaztku tez zalecal tylko pieluchowanie i skierowania nie chcial dac wiec sama sie prywatnie umowilam na wizyte i usg od razu...na szczescie i nie szczescie przy kolejnej wizycie sam dakl skierownie bo pielcuuhowanie nie pomalago...ech a teraz na drugiej wizycie u ortopedy dostalismy rozkaz kupienia majtasów malemu..... :-(

reklama
Od dwóch tygodni Oliwka się straszni ślini ale to strasznie!!!!!!!!!

Czy Wasze Dzieciaczki też??

Do góry