reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Misiu a też byliście na USG? Bo mi kazała iść bo nie jest pewna lekarka czy to wodniak czy przepuklina

u nas to było tak, że jedno jąderko było ciut jakby dłuższe a zauważyłam to jak z młodym byliśmy na wizycie w 5 tyg jego życia bo pediatra go dokładnie oglądała i powiedziała że odnotowuje sobie wodniaczka do obserwacji i wpisała sobie w jego książeczkę zdrowia.
Za dwa tygodnie przyszliśmy znowu i okazało się że jąderka są równiutkie i pani doktor powiedziała że śladu ni ma :) i nie byliśmy na żadnym usg... a jakiej wielkości jest ten wasz wodniaczek?

Hmmm no jest taki dość spory, ja z resztą już sama nie wiem jak ma wygladac jąderko bo jeszcze mu nie zeszły... no ale rzeczywiście widać różnicę po prawej stronie nic nie ma a druga strona wypełniona i nie jest to niestety jąderko. No nam kazała iść na USG ale też uspokoiła że gdyby to była przepuklina to mały by dużo płakał bo to podobno bolesne jest i kończy się operacją...

Mam pytanko.
Jak wasze bobaski po szczepieniu ??
NIe wiem czy to wiązać ze szczepieniem (bo mały nigdy jeszcze nie miał zaparcia...a nic nie jadłam nowego) czy miały wasze dzieciątka kłopoty z wypróźnieniem po szczepieniu?? Mój misiek męczył się całą noc...od rana już zrobił 3 kupki i normalne zdrowe ale w nocy był koszmar...nic nie spaliśmy

Trzymam kciuki żeby się wodniczek Miśkowi szybciutko wchłonął :-*. A zaparcie po szczepieniu, tak jak i biegunka, może się zdarzyć. U nas nie było ale były różne inne "przyjemności" i ze strachem myslę o kolejnym kłuciu.

mAGDUSKA nie martw sie kochana Miskowi nic nie bedzie! U nas tez nie było zaparc ani biegunek tfu tfu odpukac za tydz idziemy na kolejne
kłucie :-[ Ocia w nocy już w ogóle nie robi kupki tylko z rańca!

reklama
Do góry