reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Karolla ja miałam taką sytuację w szpitalu, było mega gorąco na sali, ja umierałam z duchoty i mały zaczął się drzeć, wypluwał cyca i ja już nie wiedziałam co on chce i wtedy wpadła położna i mówi że trzeba mu dać do popicia samej wody bo mu się chce pić, no i pomogło, wyduldał jakieś 30 ml i spał zadowolony :D

reklama
Rybka pisze:
Mój to wali jak wariat po  parę kup dziennie a rano największa bo po zupce,
a od kiedy mozna maluchom wprowadzic zupki?, pielegniarka powiedziala zeby do 6 miesiaca nic tylko mleko, a z kolei gdzies tam doczytalam i moja kolezanka tez potwierdzila ze od 4?!

Powinno się wprowadzać w szóstym miesiącu w sumie, ale znam kilkoro dzieci które jadły od 4tego miesiąca i ja też chyba wprowadzę od 5tego, bo wracam do pracy i liczę się ze stopniowym zanikiem pokarmu :(.

my na razie mamy komfort w pracy, bo chodzimy razem ;D, ale juz niedlugo babcia bedzie sie zajmowac malym, wiec obawiam sie ze wtedy produkja mleczna zdecydowanie oslabnie ;) i tak sie zastanawiam czy to tez nie bedzie dobry moment zebu mu cosik nowego wprowadzic.

ja daje emilce tez herbatke ale ta koperkowa , bo nie raz placze miedzy karmieniami a wiem ,ze nie jest jeszcze glodna

tutaj daja dzieciom juz od 4-5 miesiaca a raz to mi sie smiac tez chcialo jak maurice mial juz 5 miesiecy i dostawal juz jedzenie ze sloiczkow tutzaj w niemczech jadl przewaznie hippa to pojechalismy do polski i tam ten sam rodzaj, ktory w niemczech byl od 4 miesiaca byl z naklejona nalepka po polsku ,ze jest to od 10 miesiaca i badz tu madry
troche mnie to rozbawilo ,bo przeciez nie moze byc az taka duza roznica miedzy krajami , ale tak bylo

Może być taka różnica. Rozmawiałam z tą swoją alergolog na temat Zyrtecu (stosowanego przy alergiach wziewnych). Wszędzie na świecie jest zarejestrowany do stosowania od 6 mca życia, a w Polsce-od 12 mca. To nie oznacza, że sie go nie daje młodszym ale tak jest po prostu zarejestrowany. I pewno tak samo jest z Hippem

a mi pediatra pwiiuedziala ze juz moge mojemu dawac soczek z marchwi w pierwszy dzien dostal jedna lyzeczke w drui 2 a w trzeci 20 mil wypil kolejnego dnia zjadlk wiecej tk mu smakowalo i nic mu nie bylo :-) zupki od 4 miesiaca juz spokojnie mozna podawac...

reklama
Do góry