reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Teściowa i babcia mojego męża zaskakiwały mnie na chrzcinach coraz to nowymi informacjami i dobrymi radami w temacie pielęgnacji dziecka:

- dlaczego nosimy ją z mężem w pionie, nogi jej zwisają jak żabie ? (na nic tłumaczenie, że ona tak uwielbia, bo wszystko ją interesuje, nie wspominając o zaleceniach ortopedy)-jak nic zrobimy jej krzywdę, będzie miała krzywy kręgosłup

- dziecko zjada piąstki i się ślini-bo jest głodne oczywiście (czy ja mam aby dość pokarmu ???)

- to nie jest możliwe, zeby dwumiesięczniakowi "szły" zęby

- od 3go mca powinnam jej dawać do polizania różne rzeczy-między innymi kiszonego ogórka i kiszoną kapustę

- muszę jeśc nabiał, bo nie będę miała pokarmu (to wymyślił teść, a jak wiadomo mężczyźni się świetnie na tym znają-zwłaszcza, ze mój mąż i szwagier byli karmieni sztucznie, tu również nie zdaje egzaminu tłumaczenie, ze krowy nie piją mleka, a je dają)

itp, itd...

reklama
no i wyszlo szydlo z worka u nas najprawdopodobniej malej ida powolutku zabki tak mowila mija polozna dzisiaj sa juzbardzo wysoko tzn niedaleko dziaselka no wiecie o co chodzi no to bede miala taki sam ubaw jak z mauricem hurra

Madzia super rady. A dlaczego tą kiszoną kauchę tylko do polizania? Nie można by tak od razu do skosztowania? Co będziem dzieciom żałować ;)

Blond no to powodzenia z brodawkami - nie zazdroszczę. Mati dostał zęby na 4 miesiąc zobaczymt co Iga wykombinuje.

O kurcze ale szybko Blond rany !!!

Oskarek kończy 10 miesiac i ząbków zero hmm jak to różnie bywa ja miałam pierwszy ząbek na roczek !

Mój synek też coś się ostatnio śłini ciekawe czy to możliwe żeby i u nas ząbki hm... zapytam się w przyszłym tygodniu pediatry.

ZĘBY ???????????????? jużżżżżżżżżż???????? o boshe.... o boshe....serio? tak wczesnie? to ja nei wiedziałam, ze to az tak wczęsnie jest mozliwe... :-[

Madzia a nie było mowy o tym, żebyś nie chodziła do solarium BO CI SIE POKARM SPALI?????????

karola7 ja juz tylko noca mala piersia karmie , bo zaczela mi wogole nie przybierac na wadze jak jadla tylko moje mleczko , a najpozniej jak bedzie miala zabki to juz ja nie bede karmic niestety

reklama
Laseczki czy któraś z was ma może ten sam problem co ja?? a raczej mój Misiek, chodzi mi o wodniaczka jąderka...kurcze nie daje mi to spokoju.

Jeśli chodzi o dobre rady itd to moja mama ostatnio mnie zaskoczyła hehe. Daj dziecku bananka, zobacz jak patrzy napewno chce spróbować!! -mówi. ::) ::) ::)

Do góry