reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Teściowa i babcia mojego męża zaskakiwały mnie na chrzcinach coraz to nowymi informacjami i dobrymi radami w temacie pielęgnacji dziecka:

- dlaczego nosimy ją z mężem w pionie, nogi jej zwisają jak żabie ? (na nic tłumaczenie, że ona tak uwielbia, bo wszystko ją interesuje, nie wspominając o zaleceniach ortopedy)-jak nic zrobimy jej krzywdę, będzie miała krzywy kręgosłup

- dziecko zjada piąstki i się ślini-bo jest głodne oczywiście (czy ja mam aby dość pokarmu ???)

- to nie jest możliwe, zeby dwumiesięczniakowi "szły" zęby

- od 3go mca powinnam jej dawać do polizania różne rzeczy-między innymi kiszonego ogórka i kiszoną kapustę

- muszę jeśc nabiał, bo nie będę miała pokarmu (to wymyślił teść, a jak wiadomo mężczyźni się świetnie na tym znają-zwłaszcza, ze mój mąż i szwagier byli karmieni sztucznie, tu również nie zdaje egzaminu tłumaczenie, ze krowy nie piją mleka, a je dają)

itp, itd...

reklama
no i wyszlo szydlo z worka u nas najprawdopodobniej malej ida powolutku zabki tak mowila mija polozna dzisiaj sa juzbardzo wysoko tzn niedaleko dziaselka no wiecie o co chodzi no to bede miala taki sam ubaw jak z mauricem hurra

Madzia super rady. A dlaczego tą kiszoną kauchę tylko do polizania? Nie można by tak od razu do skosztowania? Co będziem dzieciom żałować ;)

Blond no to powodzenia z brodawkami - nie zazdroszczę. Mati dostał zęby na 4 miesiąc zobaczymt co Iga wykombinuje.

O kurcze ale szybko Blond rany !!!

Oskarek kończy 10 miesiac i ząbków zero hmm jak to różnie bywa ja miałam pierwszy ząbek na roczek !

Mój synek też coś się ostatnio śłini ciekawe czy to możliwe żeby i u nas ząbki hm... zapytam się w przyszłym tygodniu pediatry.

ZĘBY ???????????????? jużżżżżżżżżż???????? o boshe.... o boshe....serio? tak wczesnie? to ja nei wiedziałam, ze to az tak wczęsnie jest mozliwe... :-[

Madzia a nie było mowy o tym, żebyś nie chodziła do solarium BO CI SIE POKARM SPALI?????????

karola7 ja juz tylko noca mala piersia karmie , bo zaczela mi wogole nie przybierac na wadze jak jadla tylko moje mleczko , a najpozniej jak bedzie miala zabki to juz ja nie bede karmic niestety

reklama
Laseczki czy któraś z was ma może ten sam problem co ja?? a raczej mój Misiek, chodzi mi o wodniaczka jąderka...kurcze nie daje mi to spokoju.

Jeśli chodzi o dobre rady itd to moja mama ostatnio mnie zaskoczyła hehe. Daj dziecku bananka, zobacz jak patrzy napewno chce spróbować!! -mówi. ::) ::) ::)

Do góry