reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

Kurczę, a u nas paszcza w kropy jak była, tak jest :(. Nic nie złazi. Czytałam o tym trądziku niemowlęcym, to się może utrzymywać nawet do 2 mcy, ale martwią mnie te łuszczące sie krosty na uszach. Wizja skazy białkowej mnie przeraża i ten śluz, nie podoba mi się to. Na reszcie ciałka nic nie ma, ale cała głowa w biedronkę, cała, setki krostek. I nie śpi w ciągu dnia dłużej niż 2h, przecież niemożliwe żeby nie była zmęczona. To co ja mam jeść??? No i się boję, że pediatra zaleci odstawienie od piersi, jeśli to skaza (niektórzy pediatrzy tak robią). Tylko jak ona sprawdzi, że to skaza, podobno często różni lekarze różnie oceniają takie wysypki. :mad: :(

reklama
Madzia, lepiej jedz z mala od razu do pediatry. Ja tez mialam rozne wizje, a u nas okazalo sie , ze to lojotokowe zapalenie skory plus tradzik niemowlecy. Dostalismy masc i powolutku jest lepiej:))

no juz jeden kubeczek stoi w zamrazalniku na piatek czeka jak u gina bede a tata bedzie karmił

wiesz Magda ze dzis moj Tomek był w Mopsie i bez peselu małej nic nie wskurał musiał do UM jechac stac w kolejce po odpis ur z peselem i znowu do Mopsu
kurna mac co za biurokracja!

Kurczę, to ja nic nie rozumiem...Może ja z tymi podkrążonymi gałami wyglądałam na ciężko potrzebującą... ;). A my do ginki w czwartek jedziemy wszyscy razem. Muszę jej pokazać, jak jej wyszło USG... :laugh:

Dziewczyny ja dziś byłam u pediatry z tymi krostkami mojego babla. Więcej na wątku Pediatra -zalecenia. A moja na uszach też ma krostki.

MadziaS u nas podobnie. Chyba. Takie drobne krostki, gęsto usiane na skórze (min. na uszach i za nimi). I dlatego, że to wszystko zrobiło się strasznie wysuszone, poszłam do lekarza.

reklama
Hm,Madzia a ta łuszczaca skóra za uszkami ma jakis zapach????
bo przy skazie ponoc brzydko pachnie???i sa jeszcze jakies inne objawy?? np tzw sapka,ulewanie(spore)
i strzelajace kupki???--to moga byc objawy skazybiałkowej  czesto zaczyna sie wlasnie od tego
a nie od wysypki,wiec samymi krostami sie nie przejmuj.

Do góry