reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Ja już sie boję eksperymentować. Ale chyba ten Plantex spróbuję.

Głowa mnie boli z tego wszystkiego, z chłopem ni jak nie moge sie dogadać, pokarmu jakby mniej.Dół.

reklama
Antares, walcz o mleczko, staraj się nie dołować, bo wtedy nie leci. Niestety Karmi słabo działało i zastosowałam sposób babć-zwykłe piwo, w moim przypadku Tyskie-1 szklanka. Wiem, ze nie wolno i nie pochwalam, ale cóż robić. Podziałało to plus cogodzinne dostawianie.

ja o mleczko chyba nie mam juz co walczyc pelno tego a mala pije dz dwoch piersi i jeszcze 100 z butelki bez butelki prawie nic nie przytyla i co ja mam zrobic chyba jednak tylko butla nam zostala

Mnie tez wydaje sie, ze to tradzik - Tomcia tez go ma, plus jeszcze lojotokowe zapalenie skory.
Niestety, jezeli chodzi o Plantex, to chyba nie zadzialal (w koncu to kolejna dawka kopru)... Ze tez wczoraj musialam zjesc kotleciki mielone. Hmmm, czas na zmiane diety :(

czytam tam czytam i pzrzez wszytsko przebrnelismy....
na zaparcia i bolace pryki polecam lezenie na brzusiu nam pomaga.....a jesli male po jedzeonku jest to klade go jak d odbekniecia tylko pochylam sie do tylu lekko na kanapie, poza tym jak maly pomoczy brzusio w cieplej kapieli od razu pryka bez placzu :-)nam woda koperkowa nie pomagala a planteks tak :-)poza tym lepiej jak male pryka niz jak gazy rozpieraja mu jelitka....
kupki sienione z przejedzenia to fakt, sluz tez czasem sie trafial spory polozna powiedziala ze tak jeszcze moze byc....
wymioty sie zdarzaja jak nagle zmieni sie pozycje cialka lub niechcacy scisnie brzucholek - wystarczy ze male sie lekko zgarbi....
wymiotki tez sa jak male fika nozkami rusza sie np przy bolu brzuszka - kolka
ja odstwilm zelazo gdy moj maly walnal kupe ciemna zielen pawie czarna od tamtej pory cisza z takim kolorem, czasem zielona od tego co zjem :-)poza tym zauwazylam ze od kad przepaljam malego gllukoza czasem kolek nie ma...wiem ze odradza sie przepajanie, ale mnie mama przepajala i zdrowa jestem :-) musze dzisiaj herbatke jakas kupic zeby nie poic tylko glukoza...

NO to ja dzisiaj dołuję. Mała buźkę ma taka, że mi się płakac chce. Więc wracam do diety marchewkowo-jabłkowo-buraczanej. Kanapki tylko z mięchem. Tak mi jej szkoda. No i do tego jeszcze co nocka to gorzej. Wczoraj nie spała przez godzine + 4 cycania (po pół godziny) a dzisiaj jeszcze gorzej od 1:30 do prawie 4 bez spania, tylko jakies dziwne odgłosy (w między czasie 2 cysiania) i w koncu usnęła u mnie na brzuniu. Rana znowu pobudka z płaczem. a baczki lecą, kupki też są i nawet ładne, więc to raczej nie kolka ani zaparcia. Więc chyba jednak uczulenie (kilka nowych kropek na pleckach).
Qrde tak uważałam i *****.

Ściskam Cię Karola mocno.I trzymam kciuki, żeby to jednak nie było uczulenie.Głowa do góry (powiedziała zdołowana zdołowanej ;)

Antares dzięki - ty też glowka w górę. Jak to dobrze was tu mieć bo już by mnie dawno szlag trafił.

reklama
kurna a myslałam ze tylko u nas problemy kolkowe są wczoraj od 19.00 - 21.00 mega placz mama zjadła czarny chleb pakowany i chyba po tym
były kolki kapiel pomogła plus masaz i herbatka do 2.00 spała jak bobr

wczoraj sciagnełam pokarm na wyjscie do lekarza i moje piersi zwariowały produkuja tyle mleka ze nie wyrabiam. o 2.00 jak sie mała obudziła
do karmienia były jak dwa kamloty :(

Do góry