reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

wiem ze bambino i nivea mają faktor nr4 ale niewiem czy to nie za mało???
Bartosz tak sie opalił, że ma odbity smoczek. chociaż go chowam przed slonkiem :laugh:

reklama
No właśnie wszystkie kremy do bużki mają filtry 6-8 mi sie wydaje że mało i kupiłam Ziajkę dla dzieci 30 filtr i buzia jak ta lala ;)

tez własnie musze kupic taki kremik bo na polku jak jesteśmy to czasem jej swieci na buzinke ale szybko ją biore bo boj się ze jej słońce zaszkodzi

My mamy Penatena dla niemowląt i dzieci,i z filtrem 40, są też inne z wysokimi filtrami, widziałam chyba ze cztery różne firmy. Maluszki maja jeszcze delikatne buźki, więc trzeba smarować. Ten nasz Penaten jest dziwny, biały i zostawia białą maskę na twarzy,ale chyba działa bo Irenka narazie blada (podobnie jak mama)

a czy Wasze dzieci maja sucha skore na brzuszku?ja kupilam do kapieli specjalny plyn na ta dolegliwosc Balneum Hermal,no i po kilku kapielach nie widac jeszcze polepszenia...

Moja nie ma suchej skórki dolewam oliwki do każdej kapieli a potem mleczko do ciałka póki co tfu tfu odpukać jest dobrze
za to mamy innym problem od piatku czyli od szczepienia Olcia ma problemy z kupką zawsze robiła 2-3 dziennie a teraz jest 1 na dobe
wiem że przy cycu dziecko moze rzadziej robić ale moje dziecie się meczy widzę że chce kupke kopie nóżkami i płacze, w nocy dzisiaj praktycznie co godz
był płacz przez kupkę dałam jej plantex, masowałam brzuszek, dociskałam nóżki do brzusia i dopiero nad ranem była kupka kurcze nie wiem co robić ? :(

reklama
Karolla dawaj jak najwięcej pokarmów stałych - polecam na początem marchew na 100% przejdzie. Dobre też jest jabłuszko ;D

Co do kremów to my też Penaten 40. A jeśłi chodzi o kąpiel to ja już sporadycznie natłuszczam małego bo nie ma takiej potrzeby ma skórkę okij ;D

Do góry