reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
od emilki tez caluski w oczka
madzia s super jak mala sobie lezakuje pewnie mysli czy jeszcze poplakac a moze cos innego zrobic na wadze super

Antares a co sie dzialo z oczkiem,bo nie moge znalezc przyzyny w watku?bo moja Mala ma zaropione i lzawi,podejrzewam,ze kanalik zapchany,dzis jade z nia do okulisty

Raaatunku! Miał byc radosny powrot na łono bb po majówce na wsi, a są dzikie ryki i ani chwili wolnego czasu. W poniedziałek wieczorem moje dziecię zaczeło wrzeszczeć przy piersi - wystarczy ze ją położę na ręce i wrzeszczy jak opetana, nie ma mowy o jedzeniu z piersi. Butelka jest OK. W nocy - aniołek, cyc jest najlepszym przyjacielem. Wczoraj cały dzień były krzyki, noc spokojna, dziś znów od rana to samo. O co chodzi? Do butli nie miała się kiedy przyzwyczaić.
A takie miałam spokojne dziecko ::)

Remeny, u nas to samo, z tym, ze z różnym natężeniem. W nocy i wczesnym rankiem je spokojnie i zasypia od razu, w dzień - muszę się nieźle nagimnastykować,żeby doszło do jedzenia a i tak prawie zawsze kończy się tak, ze wciskam jej brodawkę do buzi na siłę, jak zassie to już je, ale bardzo niespokojnie. A z butelki - jak najbardziej.Może to otaczający świat i dochodzące bodźce nie pozwalają się maluchom skupić w dzień na jedzeniu, nie wiem... A dzisiaj w ogóle makabra, temperatura 38,3 (a ile będzie wieczorem?), jeść nie chce, ryczy, nic prawie nie napisałam, mąż późno wróci, czarno to wszystko widzę nadal :( :( :(
000000034gr.gif
.

co do zabawek to u nas nadal najlepszy jest telewizor. Jak już mu się nudzą zabawki nad leżaczkiem i słonie na kanapie to go odwracam do tv i ogląda. Mam wrażenie, ze on jeszvcze za maly, ale może to ze sie rusza go kręci?? nie wiem, alev efekt widać..... nio a teraz mu się podoba jak mama stuka klawiaturą, siedzi u mnie na kolankach.
:)

U nas też jest zainteresowanie telewizorkiem szczególnie jak są meczyki i jest taka duża zielona plansza ;D

MAdziu dziekujemy :) po całuskach od Ciebie oczka jescze bardziej błyszczące niż przed :)

Kacha my byłysmy u okulisty z powodu: hiperbikirubinemii, infekcji wewnątrzmacicznej i urodzenia w 38 tyg.

reklama
dziewczyny a czym smarujecie buzke maluszkom? bo ja zwyklym kremem dla dzieci no i Marika ma opalone policzki bardzo momo ze na slonce jej nie wystawiam,sa kremy z filtrem dla takich malusich?

Do góry