reklama
dytek
Fanka BB :)
U nas póki co jest lepiej z tymi krostami. Odstawiłam Bobasa, od dwóch dni mała ma prane wszystko w Jelpie i dodatkowe płukanie. I ostawiłam nadmanganian potasu przy kąpaniu i od trzech dni kąpię ją tylko w krochmalu i smaruję maścią od lekarza. Oprócz tego od trzech dni nie jem w ogóle nabiału. I po krostach została głównie trochę łuszcząca się skórka. codziennie to wygląda lepiej. No i teraz nie wiem czy to było od proszku do prania, czy od białka ??? Póki co stawiam na proszek, bo na łokciach i pod kolankami jest czysto, a skórka za uszami nie śmierdziała. Jeszcze dwa dni bez nabiału i spróbuję jakiegoś jogurtu i wtedy zobaczymy.
Aha, posmarowałam Paulince za łuszami oliwką- i to był błąd - tylko jej podrażniło- zrobiło się czerwone i szorstkie. Lepiej działa Alantan maść.
A tak w ogóle, to nie spodziewałam się, że zwykła kąpiel w krochmalu może tak dobrze, łagodząco działać na skórkę malucha. Szczerze, jestem troszkę zaskoczona.
Od razu mamie lepiej jak widzi, że dziecku się polepsza :laugh:.
Aha, posmarowałam Paulince za łuszami oliwką- i to był błąd - tylko jej podrażniło- zrobiło się czerwone i szorstkie. Lepiej działa Alantan maść.
A tak w ogóle, to nie spodziewałam się, że zwykła kąpiel w krochmalu może tak dobrze, łagodząco działać na skórkę malucha. Szczerze, jestem troszkę zaskoczona.
Od razu mamie lepiej jak widzi, że dziecku się polepsza :laugh:.
Dziewczynki dzis u nas było 17 stopni w słońcu ja na spacerze w bluzie a mała ubrałam w kombinezon no i po 20 min płacz nie wiedziałam o co komon
bo najedzona i zawsze pięknie spała wiec domysliłam sie że za ciepło jej musi być, wróciłam do domku i rzeczywiście mokre miała plecki i główke
teraz śpi na tarasie w wózeczku ubralam ją w sweterek z kapturkiem na głowe, rajstopki i spodenki i przykryłam kocem i dziecko śpi już prawie drugą
godzinę myślicie że nie za zimno jej ? Jak ubieracie swoje pociechy na spacer?
bo najedzona i zawsze pięknie spała wiec domysliłam sie że za ciepło jej musi być, wróciłam do domku i rzeczywiście mokre miała plecki i główke
teraz śpi na tarasie w wózeczku ubralam ją w sweterek z kapturkiem na głowe, rajstopki i spodenki i przykryłam kocem i dziecko śpi już prawie drugą
godzinę myślicie że nie za zimno jej ? Jak ubieracie swoje pociechy na spacer?
Ja tez staram się ubierac tak jak siebie, biorąc pod uwage to ze lezy w wozku i jest przykryty. Po wczorajszych upałach dzisiaj darowałam sobie kombinezon i założyłam Krzysiowi kurtkę, i polarowe spodenki, ale chyba i tak przesadziałm, bo jak go z wózka wyciągnęłam to był taki gorący... A czasami wydaje mi się ze jestem wyrodna matka i dziecko mrożę, jak zagladam laskom do wózków a tam dziecko opatulone tak ze tylko oczy widac... Sama nie wiem. Chociaz synek zasnał mi ostatnio dopiero jak mu szalik wyciagnęłam, więc chyba coś w tym musiało być.
karola7
Fanka BB :)
No własnie ta pogoda teraz - nie wiadomo co na dzidzie włożyc. My wczoraj wparwdzie w kombinezonie, ale on dośc cienki, ale bez kapturka i bez przykrycia. I chyba jej bylo dobrze, bo spocona nie byla i pięknie spała. Ciekawe czy iutro sie pogoda polepszy. :
reklama
Madzia_S
Matka Polka
Chryste, mnie dzisiaj Matka Chrzestna przeciągnęła z wózkiem na spacer, żeby Mała przestała na troszkę ryczeć. 1,5 godziny, na plażę i z powrotem, nie mogę ruszać biodrami. Gdzie jest moja kondycja ??? A było tak rewelacyjnie cieplutko...mmmm... :
Podziel się: