reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Myfa to gratuluje sukcesów w zasypianiu.
Iga po wczorajszym szczepieniu pierwszy raz urzadziła prawdziwy koncert o 16 zaczeła i nawet przy cysiu przestawała ssać i strasznie płakała. Ale tatuś niunie ululał, mam wzieła na brzunio i pospałyśmy 2 godzinki ;D. No i od razu i dziecku i mamie lepiej. Chyba jednak przemeczona byłam.

Madzia_S pisze:
Strategiczne miejsca skazy są przede wszystkim za uszkami (śmierdząca, łuszcząca się skórka) i w zgięciach nóżek, pod kolankami, na łokciach.

No właśnie u nas pod kolankami pięknie, łokcie też OK a za uszami nie śmierdzi no i nie łuszcze się, chociaż troszke sucha skóra.

dziusia a moze to na jedzonko uczulenie, albo na kosmetyk jakiś?

reklama
Hmm. ja to nie wiem jak to można mieć nie przespana noc:) Moja Oliwka za sypia o 20 budzi się o 4.30 zje i dalej spi:).

ja Karuzeli nie kupiłam bo znajomy pediatra mi odradził. POwiedział mi niech sobie Pani wyobrazi jak Pani leży nad sobą obaracające się w kółko kolorowe rzeczy , na dzieci karuzela wpływa bardzo nerwowo , przez to sa nie spokojne i owszem może zasypiają przy tym ale sa przez to niespokojne.

Ja nic nie mówie bo się nie znam na tym ja posłuchałam rady pediatry i jakoś sobie radzimy bez karuzeli:)

Antresss moja Oliwka w dzień tak spi wydaje się że twardy sen My już meżem coś planujemy ..... ;) ;) ;) a tu agyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy czyli "MAMO WSTAJE" :p

Myfcia ja te światełka włączam noca tylko to górne i pięknie na suficie motylki latają w dzień mała raktycznie nie śpi w łóżeczku tylko na kanapie w dużym
pokoju !
Szcześciara troche przesadza chyba ten lekarz jeśli muzyka jest łagodna i miła dla ucha to spoko mój mężuś usypia najszybciej przy karuzeli ;)

hmmm ja mam zwykłą karuzelkę canpola - taki jarmarkowy plastik z melodyjką "kurki trzy" i włączamy mu tylko wtedy gdy czuwa aktywnie i ma ochotę się pobawić ale nigdy do snu :)

reklama
U nas na razie (do jutra) mały śpi w gondoli od wózka na stole, obok jest miejsce do przewijania itp. a w dzień wyleguje sięna kanapie w dużym pokju. Jak już będzie do czego zamontować karuzelę to na pewno kupię!! Póki co to ma grzechotki i piskającą zabawkę, którymi ja mu macham. No i właśnie. Jak on czuwa to ja nie mogę go zostawić samego, bo mam straszne wyrzuty sumienia, że on tak leży się nudzi, więc siedzę z nim tak pól dnia, a sprzątam, albo jem jak on śpi, a jak wyjątkowo długo nie zasypia, to mama przychodzi go pozabawiać. Taki to pożyje... hmmm...

Do góry