reklama
Kachna321bum
Fanka BB :)
Położna mówiła, że zdrowe dziecko ma zimne rączki, ale jak mój ma ciepłe to też się nie przejmuję, bo widzę, że przecież chory nie jest. Żeby sprawdzić czy dziecku ciepło to się stópki sprawdza.
karola7
Kachna nie stópki tylko kark - bo stópki tyż moga być zimne. Nasze maleńsywa jeszcze nie mają dobrze rozwinietego układu krwionośnego i raczki i stópki mogą byc zimne (tak mi mówiła połozna).
Antares u nas też czasami sine, więc się nie przejmaj - chyba norma.
Antares u nas też czasami sine, więc się nie przejmaj - chyba norma.
Kachna321bum
bo rączki i nóżki to najszybciej marzną, a kark to chyba zawsze ciepły, nie?? W mojej mądrej książce wyczytałam, że jak dziecku jest za gorąco to płacze, a jak zimno to raczej nie bo oszczędza energię. A tak poza tym to ja jakoś intuicyjnie wiem kiedy mu za ciepło może być a kiedy za zimno
Madzia_S
Matka Polka
Ja wiem, kiedy Maryśce zimno, bo momentalnie dostaje czkawki. A poza tym jak jej zimno to płacze, jak gorąco to płacze, jak się nudzi-płacze, jak głodna- płacze, jak chce się przytulić-płacze itd ;D.
Madzia_S
Matka Polka
Marysia puściła buraka jak przystało na dobrze wychowane dziewczę i kazała cioci serdecznie podziękować ;D.
Antoninie życzymy długiego, spokojnego snu .
Antoninie życzymy długiego, spokojnego snu .
reklama
he,he to moj sie tyz jeszcze nie rozwinal, bo ja generalnie to przynajmniej rece mam prawie zawsze zimne.karola7 pisze:Kachna nie stópki tylko kark - bo stópki tyż moga być zimne. Nasze maleńsywa jeszcze nie mają dobrze rozwinietego układu krwionośnego i raczki i stópki mogą byc zimne (tak mi mówiła połozna).
Madzia_S a co do czkawki, to ja mam wrazenie ze moj ostatnio dostaje ja z obzarstwa ;D, wczesniej najczesciej podczas przebierania wiec pewnikiem sie wychladzal, a teraz jezeli mu sie zdarzy to chwile po jedzonku.
Podziel się: