reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

wracam do tematu zimnych rączek.Aż sie wystraszyłam dzisiaj bo jak Tosia spała to nie dość, ze były lodowate to jeszcze sine.Ale kark ciepły, Tosinek w dobrej formie.Hmmm..o so chozi????

reklama
Położna mówiła, że zdrowe dziecko ma zimne rączki, ale jak mój ma ciepłe to też się nie przejmuję, bo widzę, że przecież chory nie jest. Żeby sprawdzić czy dziecku ciepło to się stópki sprawdza.

Kachna nie stópki tylko kark - bo stópki tyż moga być zimne. Nasze maleńsywa jeszcze nie mają dobrze rozwinietego układu krwionośnego i raczki i stópki mogą byc zimne (tak mi mówiła połozna).

Antares u nas też czasami sine, więc się nie przejmaj - chyba norma.

bo rączki i nóżki to najszybciej marzną, a kark to chyba zawsze ciepły, nie?? W mojej mądrej książce wyczytałam, że jak dziecku jest za gorąco to płacze, a jak zimno to raczej nie bo oszczędza energię. A tak poza tym to ja jakoś intuicyjnie wiem kiedy mu za ciepło może być a kiedy za zimno

Antares u nas tez czasem sine i zimne a karczek ciepły wiec ok! Kachna jak zimno dziecku to tez płacze wiem to z autopsji!

Ja wiem, kiedy Maryśce zimno, bo momentalnie dostaje czkawki. A poza tym jak jej zimno to płacze, jak gorąco to płacze, jak się nudzi-płacze, jak głodna- płacze, jak chce się przytulić-płacze itd ;D.

reklama
karola7 pisze:
Kachna nie stópki tylko kark - bo stópki tyż moga być zimne.  Nasze maleńsywa jeszcze nie mają dobrze rozwinietego układu krwionośnego i raczki i stópki mogą byc zimne (tak mi mówiła połozna).
he,he to moj sie tyz jeszcze nie rozwinal, bo ja generalnie to przynajmniej rece mam prawie zawsze zimne.
Madzia_S a co do czkawki, to ja mam wrazenie ze moj ostatnio dostaje ja z obzarstwa ;D, wczesniej najczesciej podczas przebierania wiec pewnikiem sie wychladzal, a teraz jezeli mu sie zdarzy to chwile po jedzonku.

Do góry