reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Dzieki dziewczyny :-* :-* :-*. Wstrętne świństwa z buźki złażą po Locoidzie. Oby tylko nie nawracały. Jeżeli wywalenie Bobasa i nieuzywanie płynu do płukania nie pomoże, to żebym spać nie miała będe prać wszystko ręcznie w płatkach mydlanych, łacznie z naszymi ciuchami. A na razie zobaczę jek będzie po Loveli z podwójnym płukaniem. Jak krosty i liszaje wrócą, idę do dermatologa. A szczepienie zniosła fatalnie, kurczę. Nie ma gorączki, ale od piątku jest okropnie marudna, jak zacznie płacze to nie idzie jej uspokoić. Na przewijaku i w kapieli się usmiecha, a za chwilę wycie. I tak na okrągło.

Żal mi dziecka, na otarcie łez "zainwestowałam" dzisiaj  w karuzelkę Fisher Price z misiam, bo Myszkę zaczyna wszystko interesować, a ja nie mam siły co minute podbiegać do łóżeczka i karuzelkę nakręcać. A tak to sie pilotem pobawię :).

fpc01083ry.jpg

reklama
Madzia ja juz nie piore w proszku dla dzieci tylko w persilu tym nowym sensitive dla alergikow....polecam malemu nic nie jest i nie ma chriost od pieluszek.....

Karola7 wywieadz się jak najwięcej o tych krostach.
Bo mi co drugi dzień się wydaje ,że jest lepiej, a następnie na drugi dzień że jest gorzej :(. I stwierdziłam, że po kąpieli w nadmanganianie jest wszystko bardziej czerwone, zaognione, a po kąpieli w krochmalu wszystko wygląda ładniej. Ale ostateczny efekt jest taki, że ma prawie całą buźkę taką szorstką.
Też już wyprałam wszystko co ma kontakt z małą w Jelpie -wcześniej był Bobas, sama nie używam kremów na ręce. Liczę że to może od poduszki, na której ją karmię- była prana w zwykłym proszku, a mała leży na niej bokiem twarzy. Może to od tego, bo zaczeło się od boków buźki.
A jeżeli chodzi o kosmetyki Paulinki to ja właściwie nic nie używam, żadnych kremów. Od dzis staram się nie jeść nabiałów- bo nie wiem z czego miałabym zrezygnować w i tak ubogiej diecie.
No i na dodatek znowu wyskoczyły krostki na pupie małej, takie jak poprzednio :mad:.

Karola7, Sorry nie spojrzałam na godzinę. Już przeczytałam opis wizyty u pediatry an innym wątku.
Które to są strategiczne miejsca skazy białkowej ?

Madzia_S my mamy te karuzele i dzis w nocy baterie nam siadły po 2 mieiscach urzytkowania no i mała o 5.00 zasnąć nie chciała
bo nie było na suficie ruszajacych sie motylków ;) tak sie do nich przyzwyczaiła a wiec jest super dla dzieci udany zakup ;D

Dytek - nie powiedziała które to strategiczne miejsca, ale macała za uszkami. mi sie wydaje że pieknie to za uszami nie jest, no ale ona chyba sie lepiej zna.

karola7 pisze:
Dytek - nie powiedziała które to strategiczne miejsca, ale macała za uszkami.  mi sie wydaje że pieknie to za uszami nie jest, no ale ona chyba sie lepiej zna.

Strategiczne miejsca skazy są przede wszystkim za uszkami (śmierdząca, łuszcząca się skórka) i w zgięciach nóżek, pod kolankami, na łokciach.

U nas na buźce tez cały czas są krostki, tyle tylko ze pediatra to widziała juz wczesniej i orzekła ze to trądzik. Tylko miałam nadzieje ze on będzie schodził a tu nic. Cały czas jest to samo, tylko czasami mam wrażenie ze jest mniej a czasami ze jest więcej.
Poza tym obsypało mi malucha całego.... i nie wiem od czego. Najpierw wyskoczyły mu krostki na brzuchu, potem na plecach. Potem te prawie zeszły a pojawiły sie na nogach i rękach.
Chyba umrę...

reklama
Karolla my tez ta karuzele mamy, ale maly zasypia patrzac sie na misie i sluchajac miusic ;-) nie wlaczam swiatelek ...musze wyprobowac jak bedzie na nie reagowal...a dzisiaj pierwszy raz zasnal sam lozeczku bez cycola ... jejku gdyby tk co noc bylo....daje mu od dwoch dni po jedzeniu plaanteks i tak nn niego dziala..ale to lek jednak wiec jutro juz tego nie zrobie...

Do góry