reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Nam nie zaszkodziło. Nawet kolki od gazowanego nie było. Podobno trzeba zaraz po karmieniu. Ja myslę, że to może działać na zasadzie rozluźnienia- np. w nocy jak śpię i niczym się nie denerwuję, to piersi aż twarde i wtedy co nieco mam szansę odciągnąc.

Ale przyznam sie, że wypiłam tylko w imię laktacji, bo piwska nie znoszę w żadnej postaci. Nooo... ewentualnie Redds'a moge chlapnąć dla przyjemności okazyjnie :).

remeny pisze:
Mojej córce od trzech dni coś się poprzestawiało, wisi na piersi non stop, w dzień budzi się co godzinę - półtorej, jest głodna i płacze rozpaczliwie. Piersi nie nadążają :( Mąż pojechał po zioła mlekopędne, może pomoże. Nie wiem czemu nagle tak jej sie poprawił apetyt, przecież wczesniej się najadała i spała spokojnie..

u mnie to samo.

pediatra mi powiedzial ze dzieci maja takie okresu naglego wzrostu i wtedy duzo jedza....ja przez to juz przeszlam......teraz oszukuje go zasem herbatka z rumianku ;-) a piwo na laktacje bardzo dobre ja wypilam tylko karmi pol szklanki i efekt natychmmiastowy niemalze....nie lubilam piwa pred ciaza a teraz chodzi za mna ale nie bede pila dla zdrowia malego

Ja tak samo Myfa oszukuje malutka tyle że po rumianku ma uczulenie. Ale śą te herbatki hipp i nic po nich Oliwce nie jest

Karolla pisze:
ja wczoraj po karmieniu wieczoem karmi caffe piłam tfuuu ale słodkie ble jak ja nie lubie piwa ;(
Karolla, bo to nie piwo. Ja sobie po karmieniu, na spacerku pol małego Lecha wypiłam i co?? Młody w ryk,że on znowu chce jeść, bieiem z lasu, na 4 pęro i już chyba ze 20 minut ssie. Cóż może będzie lepiej spał :)

Dzieci mają etap szybkiego wzrostu: chyba w 3 tygodniu, 6 tygodniu i 3 miesiącu życia; i wtedy częściej się domagają jedzenia. W ten sposób natura zadbała, aby piersi się przestawiły na zwiększoną produkcję mleczka, zgodnie z zapotrzebowaniem rosnącego malucha.

Remeny u Was to jest chyba 6 tydzień ?

Dziekuje dziewczyny :)dzis jest juz lepiej,bylam u pediatry ,mała ladnie przybiera na wadze
wiec wyszlam na przewrazliwiona matke :laugh:
sama jestem w lepszej formie,moze Natalka wyczuwa moje zle nastroje...

u mnie z iloscia mleka nie ma problemów,pije wode ,mleko,sok bananowy i kawe zbozowa lub inke
no i mleczarnie wypelniaja sie co 2 godz
Ja moja Natalke po kazdej kapieli smaruje robiona w domu ,,oliwka,,:1 Lyzka stołowa spirytusu +5 łyzek dobrej jakosci oleju słonecznikowego. I na razie nie mamy zadnych potówek ,krost ......(polecił to lekarz alergolog).

reklama
U mnie pełne cały czas. Nic się nie dzieje z piersiami, ale jak młody je czsem co pół godziny, albo wisi na cycu 3 godziny, to muszą być zawsze gotowe. Teściowa mówi, że już powinien Młody przesypiać całą noc, ale on nauczył się co 3 godziny w nocy, a w dzień to jest zupełnie nieregularny. Myślicie, że sam się jakoś ustawi??

Do góry