reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Madzia_S pisze:
A źrenice Antares, moja droga, to chyba nie to o co ci chodziło...Źrenice to te czarne kropeczki. Kolorowe to są tęczówki :laugh:. No i z każdym dniem jasnieją- oczka były granatowe, teraz niebieściutkie. Czekam z niecierpliwością jak się sprawa zakończy, bo tatuś ma oczy zielone a wolałabym, żeby chociaz oczka miała po mnie... :)

tak tak TECZÓWKA.Mówiłam, ze nie wiem co to jest czerwona strzałka ;)

ale ale..... ZAPRASZAMY NA SPIRYTUSIK :) Nadejszla wiekopmna chwiła... :) dzisiaj rano wstajemy, odpinamy spioszki i CZEGO NIE WIDZIMY???????????????????????? tak tak drogie Ciotki!!! tego wstrętnego zaschniętego kikuta!!!!!! tra la la la la la :)

Drogie mamusie,

Znów się wtrące z zapytaniem :) Jak śpicie, to znaczy gdzie śpią wasze maluszki ?? Ciekawi mnie to bo są dwie szkoły, jedna mówi że na początku trzeba spać z dzieckiem a druga że dziecko jednak powinno mieć swoje miejsce i spać osobno ( aczkolwiek w tym samym pokoju co mama ) . Jak to jest u was z wstawaniem w nocy do karmienia, ja chciałabym mieć dzidziusia jak najbliżej z lenistwa poprostu żeby w nocy dać cyca i nie musieć wstawać . Co o tym sądzicie ???

POzdrawiam serdecznie !

aska ja byłam przeciwna spaniu z dzieckiem w wyrku, bo bałam się że je zgniotę ale życie pokazało co innego i teraz mały zasypia w swoim łóżeczku i około 3 w nocy kiedy się budzi na cycanie karmię go na łóżku i ... zasypiamy razem do samego rana :D

to dobra praktyka jak trzeba być wyspanym na zajęciach :D

misia_q pisze:
aska ja byłam przeciwna spaniu z dzieckiem w wyrku, bo bałam się że je zgniotę ale życie pokazało co innego i teraz mały zasypia w swoim łóżeczku i około 3 w nocy kiedy się budzi na cycanie karmię go na łóżku i ... zasypiamy razem do samego rana :D

to dobra praktyka jak trzeba być wyspanym na zajęciach :D

u nas identycznie :)

U nas podobnie, do 2.00 śpimy oddzielnie - Olcia u siebie w łóżeczku i jest karmienie i czesto znowu do wyrka i ok5.00 pobudka karmionko już w wyrku przy cycu
mała do 8.00 śpi i nawet cyca ciągnie jak ja śpie ;D podjada sobie ;)

dziewczyny mam takie pytanie od czapy - nie ma konkretnego watku dlatego pytam na tym - z góry prosze o wybaczenie mieszania tematów  ;D .Wieuc - mam pytanie dotyczące kwestii formalnych - przy okazji płacenia czynszu nasunęło sieu mieu - bo u nas sie płaci od głowy - czy takie małe dziecko zgłasza sie do spółdzielni, czy w swych zapedach jestem nadgorliwa?

Ja zgłaszałam, i maluszek był liczony do wszystkich opłat liczonych od głowy.

A co do spania, ja jestem twarda i Paulinka wraca do łóżeczka. Czasami z nią zasypiam na wersalce gdy nie możemy jej wieczorem uśpić, a potem na śpiąco ją przenoszę do łóżeczka. Nie chcę aby Natalka widziała,że z nią śpimy, bo wtedy będziemy pewnie spać we czwórkę ;D

reklama
Antares my nie zgłaszaliśmy bo w urzedzie jak mała była zgłaszana mówili, ze sami zgłaszają. No i ze 3 dni temu przyszła podwyżka :(

A co do spania to staram się małą odkładać do wózia (bo w nocy śpi w woziu kolo nas, a łóżeczko w drugim pokoju). No ale zazwyczaj koło 5-6 zasypia u mamy na brzuniu bo jest jakas niespokojna. No ale dzisiejsza nocka była straszna - od wieczora do rana u mnie na brzuniu bo inaczej nie było spania. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej

Do góry