reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Wychodzi na to, że istnieje jeden tylko sposób, zeby Marysię ululać. Muzyka. Im szybsza, tym lepsza. Na rączki w pozycji spionizowanej, ręka pod główkę i jedziemy z tańcami. Zaczynamy od sztandarowego walczyka "Biedroneczki są w kropeczki"(
biedronka5of.gif
;D ;D) i potem 10-15 minut techniaweczki z kompa. Uwielbia i odjeżdża od razu. A mamusia skacze, piruety kręci. Wczoraj Arek przełączył na chwilę na kołysanke Mozarta-od razu się obudziła. Więc nabędę nosidło i wieczorami będziemy z ojcem urządzać kurs po gdańskich klubach, żeby dziecko zasnęło ::) ::) ::). Dzisiaj bolą mnie bioderka...

reklama
Madzia gratulacje (no i życzonka urodzinkowe najlepsze - więcej takich sukcesów z Marysią)

My wczoraj wykąpaliśmy małą o 18 jak zaczęła marudzić i po cycaniu usnęła. Spała do 20:30 potem znowu cycanie i dalej spanko. I tak przez całą nockę bez zbędnych kupek, kolek i tym podobnych. No i limituję jej od wczoraj cycanie do najczęściej 2 godzin i nie ulewa ;D, tzn nie w gigantycznych ilościach - tylko ew. kropelka.

Madzia urodzinki masz? A to Ci życze wszystiego najlepszego :) jak nie masz urodzinek to i tak Ci życzę :)

A u nas z muzyczki na spanie flamenco (!!), kołysanki Taty i szlagiery Elvisa i Louisa :) ekhm...

No i sie zaczyna : odparzona pupa (strzelające, rzadkie kupy kolkowe robią swoje).Połozna kazała myć rumiankiem, wycierać do sucha i smarować bepanthenem.I kurka nic.Kuracja od 2 dni i jest gorzej niż było... KTO ZNA DOBRY SPOSÓB NA ODPARZENIA?????

karola7 - jak u Was z pępkiem? U nas po antybiotyku jakby lepiej ale po nocy i tak zababrane.... :( nie daje rady... chyba spróbuje z tym fioletowym cholerstwem co jej w szpitalu robili.Pediatra też cos wspominała.... :(((

Madzia Happy Birthday
h080.gif
h100.gif

Wszystkiego naj naj i wielu przespanych nocek !!!!

My wczoraj zapodaliśmy Olci herbatke koperkową Hippa wypiła malutko ale kolki przeszły i spała po niej 4 godzinki w nocy ! Kochane dziecko!

Madziu wszystkiego co najlepsze i spelnienia marzeń
Antares co do odparzonej pupy
spróbuj krem penaten albo sudocrem i może nie zawijaj w pampersa tylko troszkę przewietrz

Sęks, girls. My z córa dzisiaj mamy podwójne urodzinki-ona 1 miesiąc, mama, ekhm, 20 ;)lat.

Antares, u nas były straszne odparzenia, okropne. Moja własna matka ich narobiła, jak byłam na uczelni, bo jej sie wydawał, że wystarczy wytrzec pupę chusteczkami (nawet nie chce myśleć, jak moje dupsko wyglądało za młodu  ::)). Wyleczyliśmy z mężem wszystko starym, dobrym Linomagiem, którym profilaktycznie cały czas smaruję. Linomagiem w maści.
W sprawie pępuszka bardzo bym chciała pomóc, ale u nas zakraplałam do środka kropelkę spirytusu i po tygodniu odpadł.

Antares77 pisze:
Madzia urodzinki masz? A to Ci życze wszystiego najlepszego :) jak nie masz urodzinek to i tak Ci życzę :)

A u nas z muzyczki na spanie flamenco (!!), kołysanki Taty i szlagiery Elvisa i Louisa :) ekhm...

No i sie zaczyna : odparzona pupa (strzelające, rzadkie kupy kolkowe robią swoje).Połozna kazała myć rumiankiem, wycierać do sucha i smarować bepanthenem.I kurka nic.Kuracja od 2 dni i jest gorzej niż było... KTO ZNA DOBRY SPOSÓB NA ODPARZENIA?????

karola7 - jak u Was z pępkiem? U nas po antybiotyku jakby lepiej ale po nocy i tak zababrane.... :( nie daje rady... chyba spróbuje z tym fioletowym cholerstwem co jej w szpitalu robili.Pediatra też cos wspominała.... :(((

Dziewczyny,ja ze styczniowek ( chciaz synek urodzil sie 10.02 ale termin byl na 31.01 8) ; co do pepka to szybkosc odpadania tez zalezy od grubosci pepowiny, wiadomo grubsza wolniej sie goi, ja stosuje wlasnie te fioletowe swinstwo i nic sie nie babrze, zasycha powoli ladnie!
a odparzenia...ja u malego wyleczylam maka ziemniaczana a na noc sudocremem, no i wietrzenie pupy funduje malemu przy kazdej zmianie pieluchy
pozdrowienie i powodzenia,Monika!

Antares u nas pępek juz nie krwawi i sie nie slimaczy (odpukac od 3 dni jest cisza). Przemywałam cały czas tym spirytem za szpitala (u nas byl z rywanolem).
A na odparzenia u nas zadziałał tormentiol bo sudokrem ni w ząb. Antares powodzenia

reklama
Dzieki dziewczyny :)

Monika- patyczkiem to nakładasz czy wkraplasz?

Karola - Sudocrem tez nie :( władnie o tormentiolu słyszłam.Spróbuję.Bo to początek jest wiec nie chce jej zababrać.I tak już mi smutno, ze z tym pepkiem, kolkami teraz pupa...co ze mnie za matka... :(
Fajnie z pepkiem :)

Do góry