reklama
Madzia_S
Matka Polka
Moja wspaniałomyslna mama wyleciała z pomysłem podawania Marysi glukozy. Bo mnie podawała. A jak ją zapytałam w jakim celu chciałaby podawać, to nie umiała odpowiedzieć. Z takimi poradami przeważnie występują "doświadczone" matki, które swoje dzieci wychowały w dobie butelek i sztucznego karmienia i nie wiedzą kompletnie co to znaczy karmienie na żądanie, bo kiedyś wszystko było zgodnie z harmonogramem : : : Nie zamierzam nic podawać, niczym dopajać, chyba, że strace pokarm.
Ja tez nie dopajam. Kupiłam tylko Plantex w razie kolki lub wdęć. Sama piję koper i inne zielska. Już 2 opakowania Hippa wydoiłam (i nawet nawału u mnie niet) i mam jeszcze rumiankową Hippa, ale już nie mogę na nią partrzeć bleeee
A tera się raczę piwkiem Karmi może coś pomoże.....
A tera się raczę piwkiem Karmi może coś pomoże.....
basiii
Fanka BB :)
co do glukozy: czasem dopajam jak np jestem w ubikacji i Hubik zaczyna krzyczec to tata serwuje mu 5 ml na przeczekanie, ale max raz na 2 dni lub w skrajnych sytuacjach jak mnie nie ma
dzisiaj dostał 20 ml bo miał rozwolnienie, ja nie miałam juz pokarmu bo ssał co 30 minut i aby sie nie odwodnił dostał. A w szpitalu dostał glukoze bo się trzasł z niedocukrzenia( przed porodem nie jadłam 12 godzin i był wygłodzony)
Krostki na twarzy: To tez moga byc poprostu gruczoły łojowe jeszcze niedojrzałe i juz Małemu zostały jeszcze tylko na nosku
Skóra schodzi: niech schodzi i wreszcie zejdzie. Zostało troszke z boku główki nic groźnego i smaruje kremem Bubchen działa
nie chce ssać z butelki: to niech nie ssie!! moze wie co robi , polecam strzykawke działa i nie zniekształca odruchu ssania, a jak po przerwie sie przyssał!! Krwawiace sutki wymagały odpoczynku.
Te sposoby poleciła mi zaufana połozna sprawdziły sie
Slimaczacy się pępek : wycierać mocno gazikiem ze spirytusem i zakraplac spirytus do pepusia jak jest głęboki i z zakretami
dzisiaj dostał 20 ml bo miał rozwolnienie, ja nie miałam juz pokarmu bo ssał co 30 minut i aby sie nie odwodnił dostał. A w szpitalu dostał glukoze bo się trzasł z niedocukrzenia( przed porodem nie jadłam 12 godzin i był wygłodzony)
Krostki na twarzy: To tez moga byc poprostu gruczoły łojowe jeszcze niedojrzałe i juz Małemu zostały jeszcze tylko na nosku
Skóra schodzi: niech schodzi i wreszcie zejdzie. Zostało troszke z boku główki nic groźnego i smaruje kremem Bubchen działa
nie chce ssać z butelki: to niech nie ssie!! moze wie co robi , polecam strzykawke działa i nie zniekształca odruchu ssania, a jak po przerwie sie przyssał!! Krwawiace sutki wymagały odpoczynku.
Te sposoby poleciła mi zaufana połozna sprawdziły sie
Slimaczacy się pępek : wycierać mocno gazikiem ze spirytusem i zakraplac spirytus do pepusia jak jest głęboki i z zakretami
Kurcze to dlaczego na moją ta glukoza nie dziala ??? smoczka też nie chce a jak powiem tylko nad nią Ok już już mamusia bierze na rączki to cisza ...
już robi sobie dluższe przerwy w spaniu czy wasze też już nie śpią nawet 3 - 4 godzinki
już robi sobie dluższe przerwy w spaniu czy wasze też już nie śpią nawet 3 - 4 godzinki
dytek
Fanka BB :)
Ja glukozy nie podaję, a nawet nie pomyślałam o niej . Ale póki co jest OK.
Klara- wiecznie te nasze dzieciaczki nie będą spać . Paulinka na razie jednak jeszcze śpi, oprócz godz. 17-21 gdy drze się w niebogłosy- mimo lulania, karmienia itp.- poprostu taki typ. Ale potem śpi ostatnio 6h- z czego mama się bardzo cieszy ;D
Klara- wiecznie te nasze dzieciaczki nie będą spać . Paulinka na razie jednak jeszcze śpi, oprócz godz. 17-21 gdy drze się w niebogłosy- mimo lulania, karmienia itp.- poprostu taki typ. Ale potem śpi ostatnio 6h- z czego mama się bardzo cieszy ;D
Madzia_S
Matka Polka
Klara pisze:Kurcze to dlaczego na moją ta glukoza nie dziala ??? smoczka też nie chce a jak powiem tylko nad nią Ok już już mamusia bierze na rączki to cisza ...
Chryste, a ja myślałam, że ona dopiero zacznie dłużej spać, bo w ciągu dnia nie udaje mi się jej ululać na dłużej niż 1h.... :
reklama
Juz nie pamietam kiedy Olcia przespała 4 godz w ciagu dnia maks 1-1.5 godz i koniec no i chyba rozpoznaje juz kiedy noc a kiedy dzien
bo w nocy spała 5 godz
Co do babrania pępka mi pediatra mówił by juz spirytem nie przemywac bo wtedy krew nie krzepnie tylko patyczek z woda i krewke wycierac!
bo w nocy spała 5 godz
Co do babrania pępka mi pediatra mówił by juz spirytem nie przemywac bo wtedy krew nie krzepnie tylko patyczek z woda i krewke wycierac!
Podziel się: