reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

co do pępka - u nas nie ma krwi tylko - jak to zgrabnie określiła basiii :) slimaczek - świezutki spirycik zakropliłam (tak radziłteż położna) i jakby jest lepi niż wczora :)

reklama
Karolla pisze:
Juz nie pamietam kiedy Olcia przespała 4 godz w ciagu dnia maks 1-1.5 godz i koniec no i chyba rozpoznaje juz kiedy noc a kiedy dzien
bo w nocy spała 5 godz ;)
KAROLLA MOŻEMY TYLKO CZEKAĆ KIEDY BĘDĄ NASZE OLE SPALY DLUŻEJ W NOCY

A ja nic przeciw glukozie nie mam i pare razy dawałam małemu, zresztą on w szpitalu ciągle dostawał jako wsparcie bo im jeść nie chciał.

Ja podałam w takim celu, że moje dziecko mogło przy cycu godzinami siedzieć i być złe, że nie ma mleczka - nic dziwnego ssać 3 godziny - więc żeby go odstawić od cyca a żeby nie płakał bo smok nie pomagał i dydolenie na rączkach również to podałam pare razy glukozę.

Mały w mig nauczył się jeść cyca w ciągu 5-15 minut z czego jestem zadowolona. A jak się przeżerał to miał z automatu ból brzunia i płacz a teraz nie mówię, też się przejada ale chociaż robi to podczas niezbyt długiego karmienia a wtdy piersi mogą trochę odppocząć ;D.

Ja za to wczoraj podałam Małej do picia koperek. Nie na wzdęcia, ale żeby sie napiła. Tak jakos dziwnie zapadało jej się ciemiączko, głowkę ma cały czas spoconą, boję się, że to może mieć związek z odwodnieniem i dlatego ona cały czas chce pić z piersi. Strasznie dużo siusia.

No zapytam, zapytam. Ale po tym koperku jakoś lepiej jej się chyba zrobiło i nie budziła sie tak często w nocy (tylko 3 razy było karmienie ;D) i teraz też śpi spokojnie, co sie od dawna nie zdarzyło. I ja w nocy pospałam-raz 3h i raz 2 h, wie c w sumie jestem jak nowa...czasem się zastanawiam i usiłuję sobie przypomniec jak to było spać przez 8 godzin non stop... ::)

reklama
Wlasnie usiłowałam zapisać mała do ortopedy i pani - bardzo miła - zapropnowała mi termin na..... 24 kwietnia. :o Wynika z tego, ze dzieci trzeba zapisać do ortopedy zanim sie jeszcze urodzą. No i wyobraźcie sobie, że na cały Lublin jest tylko jedno miejsce z NFZ, gdzie przyjmują takie maluszki do ortopedy a przyjmuja przez 3 godziny dziennie. No i jak nie ma być takich kolejek. Pani zaproponowała, zebym przysłała kogoś o 7 rano to zapiszą na dany dzień. a przyjmuję od 8 do 10. Więc jak będe chciała jechać to zostaje taxi - bo mąz w pracy a w ortopeda przyjmuje na 2 piętrze bez windy w starym budownictwie, więc klatka waska i kreta - wózek odpada.
Aż mna trząsło.

Do góry