reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Wiecie co, az mi glupio....bo ja jeszcze nihdy nie polozylam Marcela spac od tak...zeby sam zasypial.
Po kapieli go karmie - cycem i maly zasypia.Odkladam go do lozeczka i spi. W nocy jak sie przebudzi, pisczzy to czekam...jak zaczyna plakac, nie raguje na glaskanie w glowke, ukladanie, biore do siebie, cyc i dziecko spi. Ale to sie zdaza raz w nocy. Kolejna pobudka na jedzenie juz rano.
Podobnie w ciagu dnia...zasypia przy cycusiu, albo w wozku, na spacerze, albo bujany, ale to rzadko.
Byc moze inaczej jest, jak sie karmi butla, bo wtedy dziekco nie zasnie, chyba?...i wtedy trza odlozyc do lozeczka i pozwolic zasnac.
Mam cos zmienic? Nie pozwalac spac przy cycusiu?

reklama
ojej a u nas w lozeczku to myk na nogi i albo zabawa alboplacz...musze zaczac ta metode stosowac bo ostatnio w wozku go usypiam bujajac :-(

Aśka Ty jesteś mamą i rób jak uważasz za stosowne :)
Ja wiem że rozpieściłam troszkę Miśka ale co z tego ?? :-)
Przy drugim dziecku pewnie będę troszkę inaczej do tego wszystkiego podchodzić a na razie to jak Misiek mocno płacze po przebudzeniu w nocy to śpi ze mną i dobrze nam z tym :tak:

Asia ja też usypiam Olę przy cycu, po kąpieli jest krótka zabawa i jak tylko trze oczy to siup do wyrka, dajemy cyca i jest spanko! Ja nie mam wyrzutów sumienia, czasem ją położę samą w łóżeczku raz zdarzy sie ze zaśnie ale częsciej nie chce sama zasypiać - dla mnie to znaczy ze woli czuć moje ciepło :-) wiec wcale sie tym nie martwie !

ufff, juz mi ulzylo:) mi tez jest dobrze jak maly zasypia wtulony we mnie!!!
Dzisiaj piekna noc jesli chodzi o spanko...Marcel padl przed 20 i spal do 6 bez przerw i wiekszego krecenia, pozniej jedzonko i spanko o 9:) No ale wczoraj caly dzien dziecko "urzedowalo" z tata...wymeczyli sie, bo tata tez pieknie spal:)

No u nas noc okropna blah. Myślałam że skoro Misiek wymęczony przez dziadków będzie spał ładnie... Położyłam go o 21 a o 2 pobudka na cycanie i pospał do 4!! :baffled: O 7 zasnal na 15 min i wariuje. Chyba jest już zupełnie zdrowy hehe

No to możemy sobie Magduska podać rękę u nas też noc do kitu spała w prawdzie do 7.30 zle ile pobudek w nocy było to już nie liczyłam może z 4-5 :baffled: jeny jak smaruje jej dziasła żelem to ma mega twarde pod palcem czuje że są inne niż kiedyś, dziś wraca moja teściowa z USA i ma nam kupić Oraljel super specyfik na zabkowanie heh zobaczymy!

Asiu absolutnie nic nie zmieniaj jeśli oboje jesteście zadowoleni! :-)

U nas noc do doopy :( kilka razy wielki krzyk i wołanie o jedzenie... cyc był i mliko z butli. Generalnie jestem padnieta...

U nas tez zasypianie, nie tyle przy cycu, co przytulony do mamuni... a potem siup do łóżeczka. NIestety nocki nadal nie są fajne, Krzysiek budzi się 3 -4 razy a o 7 najpóźniej jest juz gotowy do zabawy. Za to ja padam na twarz :(
Próbowałam zostrawić go kilka razy w łóżeczku, zeby sam zasnął, ale od razu wstaje i chwilke pogada a potem się drze, jak nadal nie reaguję to wpada w histerię i wtedy musze juz więcej czasu poświęcić zeby go upokoić, więc nie czekam.

reklama
U nas dzisiejsza noc byla spoko, ale ostatnia byla beznadziejna, bo Erik obudzil sie o 2giej w nocy i strasznie plakal, zrobilam mu butle i sie uspokoil. Mam nadzieje, ze to tylko jego maly wybryk byl i juz sie nie powtorzy, bo zazwyczaj pieknie nam spi.

Do góry