reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

A nie boicie się dawac chleba? Toz to gluten a maluszkom raczej nie wolno (chyba do 10 miesiąca, jeśli dobrze pamiętam).
Produkty zbozowe a wiec zboza glutenowe (pszenica) - chleb pszenny, pytlowy, bulki, sucharki, kasza manna oraz biszkopty (zawierajace gluten) dzieciaczki moga dostawac od 10 miesiaca :happy: . Niektorzy pediatrzy i dietetycy radza wstrzymac sie z podawaniem dziecku produktow zawierajacych glten do czasu 1 urzodzin (bo czesto uczulaja) :tak:

reklama
Jesooooooo. U nas kolejna noc nie przespana... do tego wczoraj wieczorem próbował odkaszlnąć katarek i puścił na mnie takiego pawia :sick: :sick: :sick: . Rano było to samo... W nocy budził się co pół godziny... nie da sobie odciągnąć katarku. Idziemy do lekarza o 12...dzwoniłam i mówiła żeby przyjść to ona odciagnie jakoś bo mogą te wymioty być spowodowane właśnie katarem... Teraz jeszcze kaszel doszedł... jejku mam nadzieję że gorączki nie będzie

U nas też katarek ale kupiłam krople dla niemowląt Nasivin i te gęste gilki robią rzadsze i szybko schodzą z noska! Jak do konca tyg sie nie poprawi tez ide do lekarza, mała w nocy budzi się co 1 godz! :eek:

To trzymam kciuki też za Oleńkę... my podajemy Clemastinum 2 razy dziennie no i kropelki z soli morskiej do noska Disnemar

nam emilka tak dwa tygodnie temu laszlala , ze tez tej nocy wymiotowala cala butelke przez ten cholerny kaszel i bylam u lekarza ale dostala syropek i to tyle i mowil , ze czasem sie wlasnie tak zdaza , ze dzieci az wymiotuja

U nas też katarek ale kupiłam krople dla niemowląt Nasivin i te gęste gilki robią rzadsze i szybko schodzą z noska! Jak do konca tyg sie nie poprawi tez ide do lekarza, mała w nocy budzi się co 1 godz! :eek:

My też stosujemy nasivin przy tym uchu, bo on nie tylko na katarek ale wspomaga tez leczenie zapalenia ucha srodkowego. Wiku mi spal od 20 w nocy pobudka na jedzonko o 1 i spanko do 7 rano :D

reklama
Zdrowiejcie maluchy, ale szybko!!!!!!!!!
U nas wczoraj udalo sie wcisnal 150 ml. kaszki do picia (sukces, bo zazwyczaj nie chciala pic w ogole, albo gora 50), potem poprawila jeszcze 50 ml soku. Efekt byl taki, ze z jedna przerwa na krotkie cycanko-przytulanko przespala 13,5 godzinki sama w swoim pokoju :-)

Do góry