reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

A nie boicie się dawac chleba? Toz to gluten a maluszkom raczej nie wolno (chyba do 10 miesiąca, jeśli dobrze pamiętam).
Produkty zbozowe a wiec zboza glutenowe (pszenica) - chleb pszenny, pytlowy, bulki, sucharki, kasza manna oraz biszkopty (zawierajace gluten) dzieciaczki moga dostawac od 10 miesiaca :happy: . Niektorzy pediatrzy i dietetycy radza wstrzymac sie z podawaniem dziecku produktow zawierajacych glten do czasu 1 urzodzin (bo czesto uczulaja) :tak:

reklama
Jesooooooo. U nas kolejna noc nie przespana... do tego wczoraj wieczorem próbował odkaszlnąć katarek i puścił na mnie takiego pawia :sick: :sick: :sick: . Rano było to samo... W nocy budził się co pół godziny... nie da sobie odciągnąć katarku. Idziemy do lekarza o 12...dzwoniłam i mówiła żeby przyjść to ona odciagnie jakoś bo mogą te wymioty być spowodowane właśnie katarem... Teraz jeszcze kaszel doszedł... jejku mam nadzieję że gorączki nie będzie

U nas też katarek ale kupiłam krople dla niemowląt Nasivin i te gęste gilki robią rzadsze i szybko schodzą z noska! Jak do konca tyg sie nie poprawi tez ide do lekarza, mała w nocy budzi się co 1 godz! :eek:

To trzymam kciuki też za Oleńkę... my podajemy Clemastinum 2 razy dziennie no i kropelki z soli morskiej do noska Disnemar

nam emilka tak dwa tygodnie temu laszlala , ze tez tej nocy wymiotowala cala butelke przez ten cholerny kaszel i bylam u lekarza ale dostala syropek i to tyle i mowil , ze czasem sie wlasnie tak zdaza , ze dzieci az wymiotuja

U nas też katarek ale kupiłam krople dla niemowląt Nasivin i te gęste gilki robią rzadsze i szybko schodzą z noska! Jak do konca tyg sie nie poprawi tez ide do lekarza, mała w nocy budzi się co 1 godz! :eek:

My też stosujemy nasivin przy tym uchu, bo on nie tylko na katarek ale wspomaga tez leczenie zapalenia ucha srodkowego. Wiku mi spal od 20 w nocy pobudka na jedzonko o 1 i spanko do 7 rano :D

reklama
Zdrowiejcie maluchy, ale szybko!!!!!!!!!
U nas wczoraj udalo sie wcisnal 150 ml. kaszki do picia (sukces, bo zazwyczaj nie chciala pic w ogole, albo gora 50), potem poprawila jeszcze 50 ml soku. Efekt byl taki, ze z jedna przerwa na krotkie cycanko-przytulanko przespala 13,5 godzinki sama w swoim pokoju :-)

Do góry