reklama
Madzia_S
Matka Polka
U nas problem z noskiem rozwiązał dzisiaj mąż-zakropił soli fizjologicznej, poczekał, a potem gruszką wyciągnął ogromnego babola. Moża teraz biedactwo nie będzie tak sapac i prychać.
Ale wiecie że to chrapanie dzieci to pozostaości mazi która może siedziec w płuckach i do 3 miesiecy sie tam utrzymywac
tak słyszałam od pediatry!! Ja wczoraj leciutko uszka czyściłam patyczkami specjalnymi !!! A dzis tata kupił nowe Huggisy rozmiar 3 ( od 4-9kg)
bo 2 juz powodowały ucisk na nóżkach! ;D
tak słyszałam od pediatry!! Ja wczoraj leciutko uszka czyściłam patyczkami specjalnymi !!! A dzis tata kupił nowe Huggisy rozmiar 3 ( od 4-9kg)
bo 2 juz powodowały ucisk na nóżkach! ;D
karola7
Fanka BB :)
No tak Karolla jak sie ma w domku głodomorki, to trzeba się liczyc z tym, że z pieluch szybko wyrosną.
A u nas sukces - wczoraj Mati nauczył małą ssac smoka :laugh: . No i jeden kłopot z glowy - przynajmniej jak bedziemy wychodzic na spacerek to nie bedzie płakac na klatce (bo się zawsze zastanawiam czy to dobrze jak ona taka rozplakana na dwór wychodzi).
A u nas sukces - wczoraj Mati nauczył małą ssac smoka :laugh: . No i jeden kłopot z glowy - przynajmniej jak bedziemy wychodzic na spacerek to nie bedzie płakac na klatce (bo się zawsze zastanawiam czy to dobrze jak ona taka rozplakana na dwór wychodzi).
kacha107 pisze:antares tzn. wkrapiasz po jednej kropelce do dziurki?i tak co dzien czy tylko w potrzebie?
Położna mówiła, zeby zakraplać codziennie - zwlaszcza jak jest suche powietrze.Ja wkraplam w zalezności od potrzeby - jak słysze, że Antosia świszczy albo jej sie trudniej oddycha.
U nas z ulewaniem standard - w zasadzie po każdym posiłku mimo odbeknięcia.
Dziewczyny - a jak u Waszych Misiów z pepkami.U nas szło dobrze i dzisiaj widze, ze zaczyna sie babrać.Znaczy - ten babol jakby sie wyciągnąl z pepka (tosia ma strasznie głęboko) i nie chce sie wysuszyc tylko sie babrze od środka.Dzisiaj ide po nowy spirytus - tylko nie wiem w jakich proporcjach to rozcieńczyć (poprzedni miałam gotowy ze szpitala).No i mam kłopot z kupnem 70%. Czy 90% tez może być?
karola7
Fanka BB :)
Antares u nas też się babrało - dopiero od jakis 2,3 dni jest w miare ładnie. Położna mi mówiła, ze nawet do miesiąca może się coś tam sączyć. A co do90% spirytu to mi powiedziala, że jest za mocny i scina bialko (a ja takiego użylam raz). No i mi rozcieńczyła 1/3 spirytu i 2/3 wody przegotowanej
Jak odróżnić potówkę od uczulenia? Irenka ma mnóstwo kropeczek na buzi, zwłaszcza koło oczu, na skroniach i pojedyncze na policzkach i bródce. Jakieś sporadyczne na ciałku, pod kolankami. Nigdy nie widziałam ani wysypki alergicznej, ani potówki... Czym się różnią "na oko"?
reklama
Podziel się: