reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Kachna ja Ci nie poradze bo moja Natka tez nie pije soczków
ani herbatek,jedynie mleko (wszystko jedno z butli czy piersi)

reklama
A sprobuj moze jakies slodsze, nbananowe np, z tego co wiem to Jasiu lubi banany.
Kachna, ja mam jesczze taka butle...nie jest to taki typowy niekapek, bo z kubeczka nie chcial Marcel pic, a z tego jakos mu idzie. Wiadomo troche sie poleje, ale niekapek ma 3 dziurki, a ten ma 1 i ten smoczek jest miekki. Geste soczki bobofuta przelatuja spokojnie.

a65239a8df127e1f.jpg
[/URL][/img]

5aee9d5dc430352d.jpg
[/URL][/img]

herbatka hippa jablkowa jest smaczna i zdrowa :-) moj maly chetnie ja pije a najchetniej jablko z melisa

Hmmm ja na szczsescie ni mam tego problemu. Krzysiek pije wszystko byle było mokre i duzo...
Ja daje mu harbatki z bobovity malinowa z różą jest bardzo dobra.

Iga wybrała sobie sama, próbowała różnych rzeczy i odpowiada jej bobovity jablko z meliską lub zwykła przegotowana woda. Soczki jabłkowe kupujemy tylko wtedy kiedy na spacerku skończy się to co było przygotowane w butelce ;)

zapomnialam o soczkach.. juz nie kupujemy gotowych gotuje mu z gruszki i sliwek, albo brzoskwinek i jakblek...pysznosci maly sie zajada a z ugotowanych owocow muss robie :-) dzisiaj zrobilam muss z banana i nektarynki zmiksowalam a potem do garnuszka na 2 min odparowal soczek i musik pychota polecam...nie wiedzialam ze polaczenie takie bedzie talk smaczne...a dodalam szczypte - doslownie cukru

Ja wciąż jeszcze unikam pestkowców, jakiś czas temu dałam Idze naktarynkę, zjedła i owszem z wielkim apetytem ale potem brzuszek ją bolał od gazów :( i teraz mam opory przed następną porcją.
Dziś jej ugotowałam zupę z kalarepki i też sie boję wracać do domu, nie wiem jaka będzie reakcja jej organizmu, oby dobrze się przyjęła.

Moje dziecko butli nie chce. A łyżeczką szamie i pije aż mu se uszy trzęsą ;). No może poza kaszkami bo te mu ewidentnie nie wchodzą.

reklama
U nas na szczescie Paulina sie przełamała i pije mleko z butli. Ale nie od razu tak było. Na początku brałam ja na kolana, przytulałam podobnie jak przy cysiu, lekko bujałam i jakoś powoli sie nauczyła. Tyle że dosc szczelnie przykrywałam piersi, aby jak najmniej było czuc zapach mojego mleka. Bo zdażało się i wciąż się zdaża, że gdy Paulina jest już mocno poddenerwowana i chce spac to wtedy wypluwa smoka butelki i odwraca główke aby przytulić sie dio cyca. A wtedy nie ma przeproś, musi być cysio. A soków wciąż nie chce pić.

Do góry