reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
Kachna321bum pisze:
Aśka- mam nadzieję, że to tak jednorazowo było, ale co podejrzewasz, że czopka dostał ??? Ząbki???

Jak już mówiłam moje dziecko jest wszystkożerne- wypił prawie 2 łyżeczki tego paskudnego antybiotyku i tylko trochę się skrzywił. Ale to zawsze coś do jedzenia z łyżeczki :) Teraz tylko muszę obserwować czy nic mu nie będzie po tym.
Nadal czuje się świetnie i nie ma gorączki, chociaż powinien mieć przy tym bardzo wyoką.
No i nius- gonimy Tomka
jAŚ MA JUŻ 6 ZĄBKÓW OD WCZORAJ !!!!!!!!!!! :D

Kachna mam nadzieje, ze jednorazowo...tak podejrzewam zabki, strasznie ma spuchniete dziasla...

Jasiu, dzielny chlopak!!
Ech, Ty zebolu maly!! Gratulacje!!

Siema dziewczynki. U Janka zalej nie ma objawów choroby :) Antybiotyk chyba toleruje, bo na razie nie ani biegunki, ani nie wymiotuje, ani w ogóle nic. Tryska zdrowiem :D
W niedzielę idziemy na USG nerek itd i jeszcze ma nas ta lekarka umówić z urologiem w Centrum Zdrowia Dziecka. Rozmawialiśmy z tą lekarką co ma nam robić USG i powiedziała, że bardzo dobrze, że go nie zostawiliśmy w szpitalu, że wcale nie musimy siedzieć 2 tygodnie w domu i że jak wszystkiego dopilnujemy to będzie ok :)

A i jeszcze Janek ma dużo pić. Cholera, doradzcie co dzieci chcętnie piją. Muszę go przekonać do picia z butelki, ale jak?? Gryzie smoczek, glamie ale efekt taki, że przez cały dzień wypił z butelki 10 ml, a wcale nie jestem przekonana czy na prawdę to wypił czy się narozlewało. No nie mogę go poić z kubka i co chwilę go przebierać :( Może jakąś herbatkę mu kubić, jakby mu posmakowała to by jakoś z tą butlą sobie poradził.
HELP

Super, ze z Jasiem dobrze:)
A co mu Kachna dajesz do picia? Bo jak soczkow nie cche pic, to wydaje mi sie, ze herbatki tym bardziej. Przynajmnije u nas tak jest, odkad Marcel posmakowal soczki, to herbatki gorzej mu wchodza. ]
A moze sprobuj z kubeczka niekapka mu jakies gesty sok dawac, np Bobofruta to sie tak nie poleje. Aha, ja czasem Bobofruta daje lyzeczka.
No a jak nie bedzie i tak chcial pic, to czesto go do piersi przystawiaj.

reklama
Do tej pory próbowałam z soczkami jabłko, jabłko- winogrono, marchewka bobofrut i wszystkie sama kończyłam :(
Ale dzięki za radę z niekapkiem (dla Jasia wersja "kapek" bo on nie rozumie że to trzeba ssać) może bobofrut tak strasznie nie będzie się lał i wystarczy zapora śliniakowo- pieluchowa :)

Do góry