reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Mój też nie ;D

A moje dziecko dzis cały dzień nie spało dosłownie cały dzień i jak padła o 18.00 tak śpi do tej pory nawet kąpanka nie było i śpi w dresiku ;)

Wczoraj zasnęla o 21.00 o 4.00 się obudziłam bo piersi zrobiły sie bolące ( wieczorem dużo wypiłam ) i sama wziełam małą do cyca, potem 6.30 pobudka
dałam cyca pogłaskałam po główce i chyba czuła że to niedziela bo do 9.30 spaliśmy w trójkę w wyrku!

reklama
no dziekuje ale dziewczyny trzeba troszke tatusiom pomoc , u nas w sypialni lozeczko stoi po stronie tatusia takze daleko do emilki nie ma no i nieraz mu sie zdarza taki numerek nawet przebiera jej oampersa w nocy i jak nieraz w nocy zaplacze przez zabki to tez szybciutko wstaje nawet szybciej jak ja , no bo ja zanim sie z za niego wygrzebie hahaha

Nasze ostatnie noce tez mozna zaliczyc do przespanych, bo Krzyś budzi się na jedzenie raz ok 4-5 w zależności o której zaśnie. Problem jest tylko taki ze znowu mamy problem z kupkami, są zielone i śluzowate i zdrarzaja się częściej niz normalnie, więc w nocy jest dodatkowo jedna pobódka na przebieranko. Ale mam nadzieje ze mu to przejdzie.

Widac ze coraz wiecej lutowych bobasków przesypia cala noc
u nas jest róznie,Natka przesypia co 2 noc,zebym mogla odpoczac,
a nastepna budzi sie co 2 godz ;)

A u mnie ze spaniem masakra :(. W dzień to w sumie 1-2 h, a w nocy pobudki nawet co pół godziny. Zastanawiam się czy może coś mu nie dolega, ale nie zaobserwowałam niepokojących objawów. Ja natomiast padam na twarz. W domu jestem sama- mąż w parcy od 7 do 18. Teraz jest u mnie siostra i zajmuje się małym. Spanie jakoś mi w dzień nie idzie więc buszuję na BB.

Ewako- ja również wysłałam do Ciebie na priva prośbę o książkę. Tracy już była testowana, ale nie da rady- niunio nie chce smoczka,a na rękach nie chce się uspokoić ja już się z płaczem rozkręci...

Moja Natka w nocy spala od 23 -6
mam maly problem,Natyka spi zawsze na prawym boku i skrzywila jej
sie głowka,tak smiesznie to wyglada
próbuje ja odwracac na drugi bok ,ale i tak sie przewraca
martwie sie tym,myslicie ze pózniej to sie unormuje
MIsiu moze Ty cos wiesz na ten temat???

A my ostatnio ograniczyliśmy się w nocy do jednego posiłku :)))))))) ok 4 - 5. Co wcale nie znaczy że Krzysiek się nie budzi. Ale wystarczy wtedy ze wstane, wetknę mu smoczek w buźkę, turlnę na boczek, pogłaszcze i zasypia :). Budzi się tak raz albo dwa.
Ciekawe jak długo ta sielanka będzie trwała...

hi hi widziałyście, że można modyfikować cudze wiadomości? ???

My mamy zazwyczaj 2 pobudki na jedzonko - o 2 i 5. Ale dzisiaj bylo gorzej - chyba przez ten upał, bo się przysysała 2 minutki i spała dalej. Zaczęła o 12 :p i tak co 2 godziny

reklama
Do góry