reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

U nas ostatnia noc spokojna, tzn Żabka obudziła się tylko koło 3 i potem o 6. Ale było śmiesznie, bo o 3 obudziły mnie dziwne odgłosy. Patrzę w strone łóżęczka, a tam - nogi w górze! Moje dziecko obudziło się, wykopało spod kołderki ( a właściwie poszwy którą ją przykrywam bo gorąco) i zaczęło gadać do swoich uniesionych stóp. Rewelacja, takiego beztroskiego "a guuuuu" dawno nie słyszałam :) Wieczorem założyłam jej tylko bodziaka bo doszłam do wniosku ze przeciez i tak sie nie odkrywa więc nie powinna zmarznąć - śpimy przy uchylonym oknie. No i miałam niespodziankę. Rano było to samo, tylko dodatkowo głowa znajdowała się w miejscu, gdzie powinny byc nogi - dziecko przekreciło się o 180 stopni ;D

A główka narazie poci sie ale tylko troszkę.

reklama
Antares u nas glowka lysa, a tysz sie poci. Najwiecej to przy jedzonku:)
Remeny, Marcel tez wykonuje piruety w nocy i budzi sie z glowa w nogach. Z tym, ze on caly czas spi z nami, wiec jakos to kontroluje. Pare razy poprawiam go, a za jakis czas znowu spi odwrotnie. Dzisiaj nie chcialam go ruszac, to spal w poprzek zajmujac polowe lozka, a my z mezem we dwoje na drugiej polowce. Cwaniak!!!

Ja małego ubrałam w śpioszki na długi rękaw bo on się oczywiście rozkopuje a leżenie w poprzek to norma tylko mu stopy z za szczebelków wystają ;D no i okno w nocy na rozciesz otwarte ;D

Ale nie o tym chciałam - wiecie co dziś moje dziecko zrobiło - musiałam pojechać do biblioteki wiec zostawiłam go z tatą - mały był najedzony to mówię do męża daj mu jak będzie chciał deserek, jakieś picie - ja niedługo wrócę.

Wracam ci ja po około 45 minutach dziecko śpi a mąż ma całą koszulkę przy cycku mokrą. Piotruś tak się do cyciunia chciał przytuluć, że nawet cycek taty był dobry ;D

Dobre dobre Rybko ;)
Ja dziś małą zostawiam na 2godz z tatą który ma z robo wrócić wcześniej - jadę pazurki na chrzciny zrobić a już sie boje jak sobie poradzą ;)
Tomek pewnie do mamy podejdzie bo teściowa ma teraz Oskara na 2 tyg ;D

Karolla wyluzuj. Dziecku krzywdy nie zrobi. trzeba raz na jakiś czas zapomnieć, że jest się mamą i pobyć kobietą :laugh:

U nas też ruchy zegarowe wszystko jedno czy na brzuszku, pleckach czy boku.

Karolla czekamy na fotki z chrzcin, już się nie mogę doczekać :)

Też dzisiaj się pozbyłam dziecia na troszkę, został z ciociami bliźniaczkami- podobno trochę zaczynał skwierczeć chwilę przed moim powrotem, ale mu pokazały wiatraczek i dał się przekupić :D

Ojoj a z gadaniem to nam się porobiło, kiedyś miłe dla ucha aaa, gu, ghy zamieniło się w coś w rodzaju skrzeczenia papugi i to na cały głos i to o godzinie 9 rano jak ja chcę spać. Na szczęście dysponuję moim własnym "uciszaczem" :D
Jaś też śpi w samym bodziaku z krótkim rękawem, przykryty pieluchę flanelową i jest mu ciepło. Ja tam śpię pod kołdrą, ale jak go kładłam spać tak jak siebie to potówki miał, a teraz zadowolony i ciepły.

reklama
Czy Wasze dzieci śpią na brzuchu?? Janek cały czas się przekręca na brzuch w dzień i tak leżakuje i leżakuje. Zazwyczaj jak go kładłam spać na plecach to się przekręcał na boczki, a teraz wybrał spanie na brzuchu.
Fajnie, bo leżał przy ścianie a teraz leży pośrodku łóżka. I gdzie ja teraz mam iść spać??

Do góry