reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
U mnie tez straszny upal. Mam dzisiaj u siebie na caly dzien ( zamkniete przedszkole ) 6letnia corke kuzynki. Od 9 wyciagala mnie na piknik. Poslzismy o 11, godzinka pod parasolem i wymieklam. Dzieciaki tez. Teraz Julka wcina obiadek, a Marcel padl i spi. Strasznie, strasznie jest gorace.Nawet w cieniu.

My wczoraj spotkalismy sąsiadów- mają 2 m-cznego synka, upał okropny a on przykryty kocykiem. Ale "mamusia" zaraz mi wyjasniła, że z ich synkiem to wstyd chodzić na spacery w upał, bo jak nie jest przykryty kocykiem to sie od razu drze- wiec co maja zrobic- 30st.C a oni go okrywaja ;D. Widać każdy maluszek ma swoje (czasami dziwne) nawyki ;D.

Uwaga!!!!! będę się żalić.
Coś Misiowi się kurcze znów poprzestawiało i budzi mi się o 2 :( a już się wysypiałam...teraz nie mam się co kłaść bo się za godzinę obudzi. Nie wiem co jest grane odkąd Paweł wyjechał to On się budzi 2 godziny wcześniej i śpi później tylko do 3:30. A potem robi sobie 2 godziny przerwy i nawija na całego.... hmmmmm
Może się położę jednak...ale potem gorzej się czuję buuuuuuu

No i musiałam zasięgnąć porady z książek :) Piszą, że skoro dziecko budzi się wcześnie w nocy to jak idzie spać o 21 np to budzić go jeszcze na karmienie jak ja idę spać. No więc dziś spróbuję i zobaczymy :)

Magdulska mój ma ponad pięć miesięcy i dopiero od kilku dni przesypia noce i oby mu tak zostało. Wiec spoko unormuje mu się ;D

reklama
Magduska a u nas to juz jest tak różnie raz jest budzenie o 3 i o 6.30 a dzis o 00.40 pobudka karmienie i następne o 3.30 i o 6.30 wiec widzisz
nie ma reguły! Spała do 8.00 !

Do góry