reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Odnośnie sadzania dzieci to neurolog, do której chodzę z Małym kategorycznie zabroniła sadzania go. Ma dojść do tej pozycji o własnych siłach. Nie zalecała też leżaczka- ponieważ ogranicza ruchy ramionek . Moje dziecko nudzi się strasznie w pozycji poziomej, ale wolę oszczędzać jego kręgosłup.

reklama
Remeny co do czestych budzeń to u nas też sie pojawiły kiedyś raz w nocy a teraz co 2 godz chociaż widze ze z dnia na dzień jest lepiej i apetytu tez Ola
nie ma takiego jak kiedyś dziś np miała przerwe od 17.30-21.30 co jej sie nie zdarza ale cyca zjadła ze smakiem ;) wydaje mi sie że to przez wyrzynające sie ząbki!

Ja tez mam problem z jedzeniem ale troche inny.
Moje dziecko nie chce jeść z prawej piersi. Lewa jest ok, a jak tylko przystawiam go do prawej to jest wrzask, histeria i koniec chęci na jedzenie. Nie wiem co mam robić, przekonywac go i zmuszac czy odpuścić i karmić go prawą tylko na śpiocha (bo oczywiście wtedy nie ma najmniejszego problemu).

Misiek zrobił wczoraj kupkę po 2 dobach ciszy :) hmmmm wszystko było do prania, body,skarpetki,pielucha, nakladka na przewijak a przewijak do mycia heh.Dziś juz też kupka zaliczona :)

Ja to mam z wami dobrze :) najmlodsi tu jesteśmy ale dzięki wam laski w ogóle się nie denerwujemy takimi rzeczami jak 2 dni bez kupki :).

Dziusia miałam dokładnie to samo z Matim (ale u nas i przez sen nie szło) więc karmiłag na siłę z prawej bo piekielnie bałam sie zastojów. Ale ja Krzyś da sie karmic i w dzień przez sen z prawej to może sobie i jemu odpuść i pilnuj, żeby na śpiocha zawsze była prawa.

Kacha zobacz co znalazłam w książce "Pierwszy rok życia dziecka" - czwarty miesiąc: Sadzanie dziecka. Gdyby twoje dziecko było za małe by siedzieć, z pewnością powiedziałoby ci o tym. Nie słowami oczywiście. Maluszek upadłby do przodu lub zsunął się w bok już podczas próby sadzania. Nie podpieraj jednka niemowlęcia, którego szyja i plecy wymagają mocniejszego oparcia niz poduszka.

tzn ze nie trzymacie swoich dzieci na kolankach w pozycji siedzacej???bo moja mala sama chce wstawac jak lezy to glowe do gory unosi ,

kacha moja też unosi. A ja ja trzymam raczej półleżącą (jak na leżaczku) - wilk syty i owca cała. Oczywiście zdarza mi się sadzanie - ale sie pilnuje.

dziewczyny,ile taki bobas wypija mleczka z cycka przy jednym podejsciu ,czy ok 100-120 ml starczy?nie wiem ile sciagc jak wroce do pracy,no i Mala bedzie miala juz 5 mies. skonczone,wiec bede wprowadzac nowe produkty

reklama
Do góry