reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja dziecka

Odnośnie sadzania dzieci to neurolog, do której chodzę z Małym kategorycznie zabroniła sadzania go. Ma dojść do tej pozycji o własnych siłach. Nie zalecała też leżaczka- ponieważ ogranicza ruchy ramionek . Moje dziecko nudzi się strasznie w pozycji poziomej, ale wolę oszczędzać jego kręgosłup.

reklama
Remeny co do czestych budzeń to u nas też sie pojawiły kiedyś raz w nocy a teraz co 2 godz chociaż widze ze z dnia na dzień jest lepiej i apetytu tez Ola
nie ma takiego jak kiedyś dziś np miała przerwe od 17.30-21.30 co jej sie nie zdarza ale cyca zjadła ze smakiem ;) wydaje mi sie że to przez wyrzynające sie ząbki!

Ja tez mam problem z jedzeniem ale troche inny.
Moje dziecko nie chce jeść z prawej piersi. Lewa jest ok, a jak tylko przystawiam go do prawej to jest wrzask, histeria i koniec chęci na jedzenie. Nie wiem co mam robić, przekonywac go i zmuszac czy odpuścić i karmić go prawą tylko na śpiocha (bo oczywiście wtedy nie ma najmniejszego problemu).

Misiek zrobił wczoraj kupkę po 2 dobach ciszy :) hmmmm wszystko było do prania, body,skarpetki,pielucha, nakladka na przewijak a przewijak do mycia heh.Dziś juz też kupka zaliczona :)

Ja to mam z wami dobrze :) najmlodsi tu jesteśmy ale dzięki wam laski w ogóle się nie denerwujemy takimi rzeczami jak 2 dni bez kupki :).

Dziusia miałam dokładnie to samo z Matim (ale u nas i przez sen nie szło) więc karmiłag na siłę z prawej bo piekielnie bałam sie zastojów. Ale ja Krzyś da sie karmic i w dzień przez sen z prawej to może sobie i jemu odpuść i pilnuj, żeby na śpiocha zawsze była prawa.

Kacha zobacz co znalazłam w książce "Pierwszy rok życia dziecka" - czwarty miesiąc: Sadzanie dziecka. Gdyby twoje dziecko było za małe by siedzieć, z pewnością powiedziałoby ci o tym. Nie słowami oczywiście. Maluszek upadłby do przodu lub zsunął się w bok już podczas próby sadzania. Nie podpieraj jednka niemowlęcia, którego szyja i plecy wymagają mocniejszego oparcia niz poduszka.

tzn ze nie trzymacie swoich dzieci na kolankach w pozycji siedzacej???bo moja mala sama chce wstawac jak lezy to glowe do gory unosi ,

kacha moja też unosi. A ja ja trzymam raczej półleżącą (jak na leżaczku) - wilk syty i owca cała. Oczywiście zdarza mi się sadzanie - ale sie pilnuje.

dziewczyny,ile taki bobas wypija mleczka z cycka przy jednym podejsciu ,czy ok 100-120 ml starczy?nie wiem ile sciagc jak wroce do pracy,no i Mala bedzie miala juz 5 mies. skonczone,wiec bede wprowadzac nowe produkty

reklama
Do góry